- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (02.01.2012, 14:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Două sonde ale NASA s-au plasat cu succes pe orbita Lunii - VIDEO
Două sonde ale NASA - GRAIL-A şi GRAIL-B -, a căror misiune este să ofere noi informaţii despre Lună, s-au plasat cu succes pe orbita lunară, pe 31 decembrie, respectiv 1 ianuarie, după o călătorie prin spaţiu de trei luni şi jumătate.
Urmărește
397 afișări
Două sonde ale NASA s-au plasat cu succes pe orbita Lunii
GRAIL-A ("Gravity Recovery And Interior Laboratory") a început manevrele de plasare pe orbita Lunii pe 31 decembrie, la ora 22.21 GMT, şi a fost urmată de GRAIL-B, pe 1 ianuarie, la ora 22.05 GMT. Sondele s-au plasat pe o orbită eliptică cvasipolară, urmând să facă înconjurul Lunii în 11 ore şi jumătate, informează bbc.co.uk.
"Cu ajutorul acestei misiuni se vor rescrie cărţile ştiinţifice despre evoluţia Lunii", declara, la sfârşitul săptămânii trecute, Maria Zuber, de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), coordonator principal al misiunii. "Sondele noastre au funcţionat bine în timpul călătoriei, astfel încât am putut să efectuăm numeroase teste ale instrumentelor lor şi să confirmăm capacitatea lor de a ne îndeplini obiectivele", a mai spus aceasta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
În următoarele săptămâni, echipa misiunii va încerca reducerea perioadei în care sondele vor înconjura Luna, la circa două ore.
În martie 2012, în momentul în care sondele gemene, care se află la o distanţă de 200 de kilometri una de cealaltă, vor începe observaţiile şi măsurătorile, ele vor orbita Luna la o altitudine de circa 55 de kilometri.
Distanţa dintre Terra şi Lună este de circa 402.336 de kilometri, iar astronauţii din misiunea Apollo au avut nevoie de trei zile pentru a o parcurge.
Lansate de la baza militară din Cape Canaveral, Florida, pe 10 septembrie, cele două sonde GRAIL au avut nevoie de mult mai mult timp pentru a se plasa pe orbita Lunii şi au parcurs prin spaţiu peste patru milioane de kilometri. Această călătorie lungă, ce a permis reducerea consumului de carburant şi energie, le-a oferit membrilor misiunii posibilitatea de a supraveghea modul în care funcţionează sondele şi instrumentele instalate pe acestea, a explicat NASA.
Sondele ne vor "ajuta să înţelegem modul în care satelitul nostru natural, dar şi Terra şi alte planete telurice au evoluat", a mai spus Maria Zuber, coordonatorul misiunii în care s-a investit suma de 496 de milioane de dolari.
Cântărind circa 200 de kilograme şi având mărimea unei maşini de spălat rufe, sondele sunt aproape identice. Construite de Lockheed Martin, ele sunt alimentate cu energie cu ajutorul a două panouri solare şi al unei baterii cu litiu.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
astăzi, 18:04
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil