- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LIMA, (05.06.2009, 17:22)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dovezi ale sacrificiilor umane din perioada civilizaţiei incaşe, descoperite în Peru
Dovezi ale sacrificiilor umane din perioada civilizaţiei incaşe, vechi de circa 600 de ani, au fost descoperite într-un sit arheologic din Peru care adăpostea peste 30 de corpuri aparţinând unor tinere femei.
Urmărește
845 afișări
Dovezi ale sacrificiilor umane din perioada civilizaţiei incaşe, descoperite în Peru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Arheologii au descoperit rămăşiţe umane aparţinând unui grup de 33 de persoane care au fost sacrificate în urmă cu 600 de ani de incaşi, într-un sit arheologic din nordul statului Peru.
Corpurile mumificate, care prezentau semne de tăieturi pe gât şi claviculă, sunt bine conservate, potrivit lui Carlos Webster, coordonatorul lucrărilor arheologice.
Situl unde au fost descoperite rămăşiţele umane are 95 de hectare şi este situat la circa 20 de kilometri de oraşul Chiclayo, lângă mormântul antic Sipan, una dintre cel mai importante descoperiri ale ultimului secol. Sacrificiile au avut loc la câteva decenii după ce exploratorii spanioli au ajuns în Peru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Deşi dovezi ale sacrificiilor umane din perioada incaşă şi cea a culturilor preincaşe sunt descoperite mereu, este destul de rar ca un număr atât de mare de corpuri să fie găsite într-un singur loc, potrivit cercetătorilor.
Sacrificiile umane erau destul de frecvente în Imperiul Inca, civilizaţie care a ajuns la apogeu în perioada anterioară sosirii exploratorilor spanioli în Peru, Chile şi Ecuador, între 1400 şi 1500.
"Majoritatea rămăşiţelor aparţineau unor femei tinere, cu vârsta de circa 15 ani. Una dintre ele era însărcinată, în abdomenul ei fiind găsit un fetus, având probabil în jur de patru luni. Majoritatea corpurilor sunt bine conservate - pielea şi părul fiind într-o stare bună", a spus coordonatorul lucrărilor.
Civilizaţia incaşă este celebră pentru capitala ei, Machu Picchu, una dintre principalele atracţii turistice din Peru la ora actuală. De altfel, Machu Picchu a fost inclusă în lista noilor şapte minuni ale lumii, dar şi în Patrimoniul Mondial al UNESCO.
Imperiul Inca a fost cel mai mare din America precolumbiană. S-a ridicat pe înălţimile din Peru în jurul anului 1200. Între 1438 şi 1533, incaşii au reuşit, prin cuceriri şi asimilări, să încorporeze o mare parte din vestul Americii de Sud, având centrul în jurul Anzilor şi incluzând o mare parte din teritoriul ocupat în prezent de Ecuador, Peru, Bolivia, Argentina şi Chile.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe