Dunărea, Colorado şi Yangtze seacă din cauza încălzirii globale

Lipsa ploii şi valurile de căldură necruţătoare seacă cele mai mari râuri din America de Nord, Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. Cadavrele negăsite ce au fost aruncate în râuri au ieşit la iveală, rezolvând cazuri nerezolvate de crimă de zeci de ani, dar şi multe alte obiecte aruncate şi demult pierdute. Criza climatică cauzată de om alimentează vremea extremă pe toată planeta, iar volumul de apă a şase dintre cele mai mari râuri a început să scadă.

Urmărește
2272 afișări
Imaginea articolului Dunărea, Colorado şi Yangtze seacă din cauza încălzirii globale

Dunărea şi Colorado fotografiate din spaţiu (Sursa Foto - NASA)

Râul Colorado se usucă pe malurile sale şi se răreşte din cauza unei secete istorice din vestul SUA.

Râul este întreţinut în mod esenţial de două dintre cele mai mari rezervoare ale ţării, iar pentru a proteja bazinul hidrografic, guvernul a implementat raţionalizare obligatorie de apă pentru udarea grădinilor şi gazonului din faţa locuinţelor.

Lacul Mead se micşorează în dimensiune pe măsură ce nivelurile apei scad şi este preconizat că lacul va ajunge în starea de „bazin mort” - punctul în care rezervorul nu va fi suficient de înalt pentru a elibera apa în aval printr-un baraj.

În jur de 40 de milioane de oameni din şapte state şi Mexic se bazează pe apa râului Colorado pentru băut, agricultură şi electricitate, transmite CNN

Volumul râului Yangtze din Asia a început să scadă, iar afluenţii săi sunt deja secaţi.  China a anunţat o alertă de secetă la nivel naţional pentru prima dată în nouă ani, iar valul său de căldură este cel mai lung din ultimele şase decenii.

În Europa sunt afectate râurile Po din Italia, Loara din Franţa şi Rin din Germania.

Po provoca inundaţii anuale din cauza ploilor abundente şi topirii zăpezii din Alpi, dar acum scoate la iveală  bombe din cel de-al Doilea Război Mondial.

Secarea râului Loara ar putea lovi grav industria vinului din Franţa, iar în Germania, navele comerciale nu pot să traverseze obstacolele precum stâncile ieşite la suprafaţă după scăderea volumului apei. 

Dunărea, care este cel mai lung fluviu din Europa de Vest şi un canal de transport maritim crucial care trece prin 10 ţări, este grav afectată. 

În România, Serbia şi Bulgaria, muncitorii sapă sub apă (dragare) şi îndepărtează materialul cu ajutorul unor drăgi, pentru ca fluviul să fie navigabil. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici