- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (01.03.2016, 14:03)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
E.coli, cauza mai multor îmbolnăviri şi decese în ţări europene, dar şi în SUA
Bacteria E.coli a afectat de-a lungul timpului mai multe ţări europene dar şi Statele Unite ale Americii, cel mai puternic val de îmbolnăviri fiind înregistrat în anul 2011, când s-au produs 50 de decese.
Urmărește
795 afișări
E.coli, cauza mai multor îmbolnăviri şi decese în ţări europene, dar şi în SUA (Imagine: AFP / Mediafax Foto)
În 2011 au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire cu E.coli în 14 ţări europene dar şi în SUA, mii de persoane fiind infectate, anunţa Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Un număr de 50 de persoane au decedat în anul 2011 în urma epidemiei de E-coli, 49 de decese înregistrându-se în Europa iar unul în Statele Unite ale Americii. Un număr de 48 de decese s-a înregistrat doar în Germania. Epidemia a ajuns rapid şi în Suedia, ţară în care s-au constatat 39 de cazuri de infectare cu bacteria E-coli. Şi aici o femeie de peste 50 de ani a murit după ce a contactat boala după o călătorie în Germania. În Statele Unite ale Americii s-a înregistrat un deces, după ce un bărbat din Arizona, care a vizitat Germania, s-a îmbolnăvit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Iniţial, autorităţile din ţara în care s-a răspândit bacteria, Germania, au recomandat să nu se mai consume castraveţi, considerând că aceştia ar reprezenta sursa de infectare, însă ulterior autorităţile au admis că nu castraveţii sunt sursa, secretarul german al agriculturii de la acel moment, Robert Kloos, declarând că "Germania admite ca legumele din Spania, respectiv catravetii, nu sunt cauza producerii acestor decese".
În urma cercetărilor s-a descoperit că în Germania contaminarea a avut ca origine seminţe germinate provenind de la ferma agricolă biologică Gaertnerhof din Bienenbuttel, care a fost închisă ulterior. Începutul de epidemie din anul 2011 a creat tensiuni diplomatice între Germania, Spania, Franţa şi Rusia.
Escherichia Coli (E.coli) este o bacterie care se găseşte de obicei în intestinele oamenilor, dar şi la animalele cu sânge cald, informează site-ul descoperă.ro.
Bacteria E.coli are o perioadă de incubaţie de trei-patru zile, iar pacienţii se recuperează în zece zile. Totuşi, o parte mică a populaţiei, în special copiii şi bătrânii, pot suferi complicaţii care să ducă la o boală mai gravă, caracterizată prin insuficienţă renală acută. Conform datelor OMS, această boală are o rată a mortaliţăţii de 3-5 procente, se arată pe site-ul descoperă.ro.
Cele mai multe tulpini ale acestei bacterii sunt inofensive. Există, totuşi, unele tulpini, precum cel al "enterohemoragiei E.coli" (EHEC), care pot provoca toxiinfecţii alimentare severe.
La copii, această bacterie e cauza cea mai frecventă a bolii diareice acute. Calea de transmitere poate fi: fecal-orală, contaminare prin mâini nespălate, muşte, fructe şi legume nespălate.
Există şi cazuri când microbul este luat de la o persoană care s-a tratat cu antibiotice şi care a dezvoltat rezistenţă la acestea.
Principalele simptome ale bolii, la copii, sunt: diaree, febră de 38-39 grade Celsius (poate lipsi în formele uşoare ale bolii), vărsăturile alimentare (când sunt frecvente accentuează deshidratarea), precuum şi colicile intestinale (copiii mici ţipă şi îşi freacă călcâiele).
Citeşte şi: Argeş: Un copil mort la “Marie Curie” consumase tipul de brânză în care a fost depistată E.Coli - VIDEO
Citeşte şi: Ce este bacteria E.coli, responsabilă de moartea a trei copii în România? Cum se transmite şi cum o puteţi preveni?
Citește pe alephnews.ro: Răspunsul MAE la solicitarea Aleph News privind voturile fraudate din Diaspora
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:44
-
astăzi, 19:35