- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (09.09.2013, 21:39)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Echipa internaţională din cadrul Expediţiei comune de supraveghere a Dunării a ajuns în România
Cele patru nave ale echipei internaţionale din cadrul Expediţiei comune de supraveghere a Dunării (Joint Danube Survey - JDS 3) au ajuns, luni, pe teritoriul României, la punctul Moldova Nouă, informează reprezentanţii ministrului delegat pentru Ape şi Păduri.
Urmărește
335 afișări
Echipa internaţională din cadrul Expediţiei comune de supraveghere a Dunării a ajuns în România
În echipa internaţională de experţi, alături de specialişti din Europa - austrieci, slovaci, unguri, sârbi, croaţi şi bulgari -, se află, potrivit surselor citate, şi trei experti români, respectiv doi chimişti şi un biolog.
În cadrul programului zilnic de lucru, specialiştii chimişti prelevează probe de apă din trei puncte, din mijlocul râului, malul stâng şi malul drept, iar biologii iau probe biologice diverse tot din cele trei puncte. În plus, echipa de specialişti ihtiologi recoltează probe de peşti, măsoară, cântăresc şi identifică speciile de peşti caracteristice Dunării, în secţiunile supuse monitorizării, returnând apoi peştii în apele Dunării. De asemenea, sunt realizate şi alte investigaţii diverse, inclusiv toxicologice şi genetice, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
În următoarele zile, echipa internaţională va continua monitorizarea calităţii apei si ecosistemului Dunării, în secţiunile aflate pe teritoriul României, Bulgariei, urmând ca în 22 septembrie să intre pe teritoriul Ucrainei şi al Deltei Dunării, oprindu-se la Tulcea în 26 septembrie.
Alături de Istros, navă de cercetare din România, participă la expediţia internaţională şi trei nave ale echipei internaţionale (Argus, vaporul-laborator al Serbiei, Wien şi MEβSCHIFF IV, două ambarcaţiuni private din Austria). Ca şi celelalte trei, nava Istros are şi bărci pentru recoltări în zona de mal, iar la bord este dotată cu aparatură de prelevare, stocare şi procesare a probelor supuse monitorizării. Participarea navei româneşti Istros a fost aprobată prin HG nr. 288/21 mai 2013 si parcurge întreaga distanţă de 2.357 de kilometri, de la izvoarele Dunării şi până la vărsare.
Cheltuielile pentru deplasarea navei sunt suportate din bugetul Fondului de mediu şi sunt în valoare totală de 670.000 de lei, au mai precizat sursele citate.
Aceasta este a treia Expediţie comună de supraveghere a Dunării, care se desfăşoară timp de 45 de zile, din 13 august, când a avut loc startul oficial de la Regensburg - Germania, până la data de 26 septembrie, cand se va încheia oficial la Tulcea.
Expediţia a fost organizată de către Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR). Principalul scop al acesteia este acela de a produce informaţii clare privind calitatea apelor întregului fluviu Dunărea şi a afluenţilor majori ai acestuia, precum şi de a identifica evoluţia calităţii apelor Dunării în intervalul 2007-2013.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe