Eclipsa inelară de Soare din 14 octombrie 2023: Un spectacol astronomic rar şi impresionant

  • O eclipsă solară inelară are loc atunci când Luna trece între Pământ şi Soare.
  • Se numeşte eclipsă inelară deoarece rămâne vizibil doar un inel solar subţire.
  • Fenomenul cosmic a fost vizibil în SUA, Mexic, precum şi în America de Sud şi Centrală.
Urmărește
2554 afișări
Imaginea articolului Eclipsa inelară de Soare din 14 octombrie 2023: Un spectacol astronomic rar şi impresionant

Mediafax Foto

Un eveniment cosmic uimitor a avut loc ieri pentru observatorii de stele şi astronomi, dar şi pentru pasionaţi. O eclipsă solară inelară a oferit spectacol pe cer locuitorilor din unele părţi ale SUA, Mexic, America de Sud şi Centrală. 
 
Eclipsa inelară de soare este un fenomen care merită admirat şi apreciat, dar cu precauţie. Specialiştii recomandă să nu se privească direct Soarele fără ochelari speciali sau filtre adecvate, pentru a nu se produce leziuni oculare ireversibile.  
 
 
,,Vedem eclipsa asta de acasă, fiecare o vede de acasă, eu de la birou, pentru că o vedem în transmisie directă pe internet. Eclipsa nu se vede deloc din România.
 
Când se suprapun discurile Lunii şi al Soarelui, Luna e mai mică decât Soarele. Pare mai mică decât Soarele şi rămâne în jurul ei nişte lumină care este Soarele şi i se spune Inelul de Foc pentru că se vede  cercul luminos al Soarelui". 

Următoarele eclipse totale de Soare vizibile din SUA vor avea loc în 2024, 2045 şi în 2048. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici