- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (07.10.2021, 14:14)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Eco-anxietatea", teama de distrugere a mediului, o problemă care afectează tinerii din ce în ce mai mult - STUDIU
- Criza climatică afectează din ce în ce mai mult sănătatea mintală a copiilor şi tinerilor, au avertizat experţii.
- Experţii în sănătate publică au declarat că nivelurile tot mai ridicate ale "eco-anxietăţii" - teama cronică de pericol pentru mediu - ar putea fi subestimate şi ar putea fi dăunătoare pe termen lung pentru mulţi dintre ei.
Urmărește
545 afișări
"Eco-anxietatea", teama de distrugerea mediului, o problemă care afectează tinerii din ce în ce mai mult - STUDIU
În British Medical Journal, Mala Rao şi Richard Powell, de la Departamentul de îngrijire primară şi sănătate publică al Imperial College London, au declarat că eco-anxietatea „riscă să exacerbeze inegalităţile sociale şi de sănătate între cei mai mult sau mai puţin vulnerabili la aceste efecte psihologice".
Deşi nu este considerată încă o afecţiune care poate fi diagnosticată, aceştia au afirmat că eco-anxietatea şi efectele sale psihologice complexe sunt din ce în ce mai recunoscute, la fel ca şi impactul "disproporţionat" al acesteia asupra copiilor şi tinerilor.
În articolul lor, ei au subliniat un sondaj realizat în 2020 în rândul psihiatrilor pentru copii din Anglia, care arată că mai mult de jumătate (57%) consultă copii şi tineri tulburaţi de criza climatică şi de starea mediului înconjurător, potrivit The Guardian.
Un studiu internaţional recent privind anxietatea legată de climă în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani a arătat că povara psihologică a crizei climatice „afectează profund un număr foarte mare de tineri din întreaga lume", au adăugat ei.
Rao şi Powell au făcut apel la liderii mondiali să „recunoască provocările care ne aşteaptă, necesitatea de a acţiona acum şi angajamentul necesar pentru a crea o cale către un viitor mai fericit şi mai sănătos, fără a lăsa pe nimeni în urmă".
Cercetările au oferit o perspectivă asupra modului în care emoţiile tinerilor sunt legate de sentimentele lor de trădare şi abandon din partea guvernelor şi a adulţilor, au spus ei. Guvernele au fost văzute ca nereuşind să răspundă în mod adecvat, lăsându-i pe tineri "fără viitor".
Avertismentul lor vine la o săptămână după ce Greta Thunberg i-a scuzat pe liderii mondiali, respingând promisiunile lor de a aborda urgenţa climatică ca fiind "bla, bla, bla".
Potrivit ONU, până în 2030, emisiile de dioxid de carbon ar trebui să crească cu 16%, în loc să scadă la jumătate, ceea ce reprezintă reducerea necesară pentru a menţine încălzirea globală sub limita de 1,5 grade Celsius convenită la nivel internaţional.
Rao şi Powell au declarat că este important să se ia în considerare ce se poate face pentru a atenua nivelurile tot mai ridicate de anxietate legată de climă.
„Cea mai bună şansă de a creşte optimismul şi speranţa în rândul tinerilor şi bătrânilor eco-anxioşi este de a ne asigura că aceştia au acces la cele mai bune şi mai fiabile informaţii privind atenuarea schimbărilor climatice şi adaptarea la acestea", au spus ei. „Deosebit de importante sunt informaţiile privind modul în care aceştia ar putea să se conecteze mai puternic cu natura, să contribuie la alegeri mai ecologice la nivel individual şi să îşi unească forţele cu comunităţi şi grupuri care gândesc la fel”.
Separat, o nouă cercetare publicată, de asemenea, în BMJ sugerează că schimbarea comportamentului nesănătos ar putea fi esenţială pentru a obţine emisii nete de gaze cu efect de seră zero până în 2050.
Theresa Marteau, de la Universitatea din Cambridge, a declarat că numai inovaţia tehnologică ar fi insuficientă. Adoptarea unui regim alimentar bazat în mare parte pe plante şi efectuarea majorităţii călătoriilor folosind o combinaţie de mers pe jos, mersul cu bicicleta şi transportul public ar reduce substanţial emisiile de gaze cu efect de seră şi ar îmbunătăţi sănătatea, a spus ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe