- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (11.11.2008, 16:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Educaţia atenuează efectele maladiei Alzheimer
Tomografiile efectuate asupra unor pacienţi care suferă de maladia Alzheimer au relevat faptul că un nivel superior de educaţie protejează pacienţii împotriva acestei forme comune de demenţă, potrivit unui studiu publicat luni în jurnalul Archives of Neurology.
Urmărește
70 afișări
Educaţia atenuează efectele maladiei Alzheimer (Imagine: Mediafax Foto)
Persoanele cu un nivel de educaţie superior s-au descurcat mai bine la testele de memorie şi la cele de rezolvare a unor probleme matematice, cu toate că zonele din creierul lor afectate de maladia Alzheimer erau la fel de întinse ca şi cele ale celorlalţi pacienţi.
Cercetătorii au demonstrat, pe parcursul unor analize anterioare, că mai mulţi ani de şcoală faţă de nivelul mediu de educaţie pot contribui la întârzierea apariţiei pierderilor de memorie asociate cu maladia Alzheimer.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
În noul studiu, echipa condusă de Catherine Roe de la Washington School of Medicine din St. Louis a efectuat tomografii cu emisii pozitronice (PET).
Cercetătorii au scanat creierele a 37 de persoane care suferă de Alzheimer şi a 161 de persoane care nu suferă de această maladie.
Tomografiile determină cantitatea de plăci neuronale, depozite compuse din fragmente de proteine, care formează legăturile între celulele nervoase din creier.
Pentru persoanele cu un număr mic de astfel de plăci, nivelul de educaţie nu a avut nicio legătură cu rezultatele de la testele cognitive.
Pentru pacienţii care prezintă aceste plăci neuronale, performanţele de la teste au fost direct proporţionale cu nivelul de educaţie şi de şcolarizare.
"Cu cât eşti mai educat, cu atât vei putea să te descurci cu aceste plăci neuronale din creier, fără să prezinţi simptome de demenţă", a declarat Roe.
Studiul indică faptul că persoanele care au un nivel de educaţie ridicat posedă şi o "rezervă cognitivă" mai mare - capacitatea creierului de a funcţiona în ciuda degradărilor suferite.
În prezent, aproximativ 5,2 milioane de persoane suferă de maladia Alzheimer în Statele Unite, potrivit Alzheimer's Association.
Specialiştii se aşteaptă ca numărul acestora să crească, datorită procesului de îmbătrânire a populaţiei.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe