- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (08.10.2008, 19:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ejacularea precoce, provocată de o variaţie genetică
Bărbaţii care suferă de ejaculare precoce pot să dea vina pe o genă responsabilă de apariţia acestei afecţiuni, se arată într-un studiu recent efectuat în Olanda.
Urmărește
867 afișări
Ejacularea precoce, provocată de o variaţie genetică (Imagine: BBC)
Potrivit studiului, publicat în Journal of Sexual Medicine şi preluat de BBC, la care au participat aproape 200 de bărbaţi olandezi, cei care sufereau de ejaculare precoce în timpul actului sexual prezentau o variantă a unei gene modificate, responsabilă cu nivelul hormonului serotonină. Bărbaţii care sunt purtători ai acestui tip de genă ejaculau de două ori mai rapid decât ceilalţi bărbaţi care au participat la realizarea studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Nivelul serotoninei este acela care controlează rapiditatea ejaculării, au declarat cercetătorii de la Universitatea din Utrecht, autorii acestui studiu.
La studiu, coordonat de profesorul Marcel Waldinger, au participat 89 de voluntari care sufereau de afecţiunea denumită "ejaculare primară prematură", ceea ce înseamnă că ei au avut întotdeauna această problemă, încă de la primul lor contact sexual.
Timp de o lună de zile, partenerele acestor bărbaţi au fost rugate să folosească un cronometru pentru a măsura timpul până la ejaculare, la fiecare partidă de sex. Rezultatele au fost comparate cu ale altor 92 de bărbaţi participanţi la studiu care nu sufereau de această afecţiune.
În cazul bărbaţilor suferind de ejaculare prematură, serotonina este mai puţin activă între nervii din zona din creier care controlează ejacularea.
"Acest lucru contrazice ideea care a circulat mulţi ani, aceea că principalul factor ce provoacă ejacularea prematură este o afecţiune de ordin psihologic", a spus Waldinger, explicând că pe viitor va fi posibil ca boala să poată fi tratată cu ajutorul terapiei genetice.
"Este cert faptul că ejacularea prematură nu este de natură pur psihologică", a declarat Paula Hall, psihoterapeut specializat în probleme sexuale. "Poate există, totuşi, şi un element psihologic. Testul reflectă şi cât de mult control au bărbaţii asupra propriului corp. Dacă problema apare numai cu partenerele lor de viaţă, atunci e foarte probabil să fie vorba de o problemă psihologică", a adăugat Paula Hall.
Bărbaţii suferind de ejaculare prematură sunt, în general, persoane cu reacţii rapide. "Aceşti bărbaţi au reflexe foarte rapide. Ei pot fi nişte jucători excelenţi de tenis sau de jocuri pe computer, de exemplu", a continuat Hall, subliniind că descoperirea poate sta la baza producerii unor noi medicamente care să prelungească acţiunea hormonului serotonină.
În prezent, nu există pe piaţă niciun medicament pentru tratarea acestei afecţiuni, iar tratamentele actuale implică consiliere psihologică şi folosirea unor antidepresive.
Specialiştii spun că o treime dintre bărbaţi suferă de ejaculare prematură.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36