Elementul care poate ajuta celulele nervoase să se regenereze după leziuni

  • Oamenii de ştiinţă au identificat un nou compus chimic care poate ajuta nervii să se regenereze după leziuni.
  • Oamenii de ştiinţă au declarat că acest compus chimic, denumit 1938, activează mecanismele biologice care ajută la controlul creşterii celulelor.
Urmărește
12680 afișări
Imaginea articolului Elementul care poate ajuta celulele nervoase să se regenereze după leziuni

Elementul care poate ajuta celulele nervoase să se regenereze după leziuni

Cercetătorii au declarat că descoperirile lor, publicate în revista Nature, au arătat că 1938 a crescut creşterea celulelor nervoase.
 
De asemenea, au constatat că a redus leziunile ţesutului cardiac după traumatisme majore în modelele animale şi a regenerat funcţia motorie pierdută.
 
Pentru studiu, cercetătorii de la University College London (UCL) şi MRC Laboratory of Molecular Biology (MRC LMB), au lucrat cu experţi de la AstraZeneca pentru a examina mii de molecule din biblioteca sa de compuşi chimici.
 
Aceştia au creat un compus care ar putea activa o cale, cunoscută sub numele de calea de semnalizare a fosfoinositidei 3-kinazei (PI3K), care este implicată în creşterea celulară, potrivit Independent.
 
PI3K este un tip de enzimă care ajută la controlul creşterii celulare.
 
Efectele căii PI3K au fost evaluate prin experimente pe ţesut cardiac şi pe celule nervoase.
 
Cercetătorii au declarat că au descoperit că administrarea de 1938 în primele 15 minute de restabilire a fluxului sanguin după un atac de cord a oferit o protecţie substanţială a ţesuturilor.
 
În mod normal, ţesutul mort se poate forma atunci când fluxul sanguin este restabilit, ceea ce poate duce la probleme cardiace mai târziu în viaţă.
 
Atunci când 1938 a fost adăugat la celulele nervoase cultivate în laborator, echipa a constatat, de asemenea, că a crescut semnificativ creşterea nervilor.
 
Cercetătorii au testat, de asemenea, un model de şobolan cu o leziune a nervului sciatic şi au constatat că adăugarea de 1938 la nervul lezat a dus la o recuperare sporită a muşchiului piciorului posterior.
 
Cercetătorii au spus că acest lucru a indicat regenerarea nervilor.
 
Profesorul James Phillips, de la Şcoala de Farmacie UCL, care este unul dintre autorii principali ai studiului, a declarat: „În prezent, nu există medicamente aprobate pentru regenerarea nervilor, care pot fi afectaţi ca urmare a unei leziuni sau a unei boli, astfel încât există o nevoie imensă nesatisfăcută”.
 
„Rezultatele noastre arată că există un potenţial pentru medicamentele care activează PI3K pentru a accelera regenerarea nervilor şi, în mod crucial, metodele de livrare localizată ar putea evita problemele legate de efectele în afara ţintei care au dus la eşecul altor compuşi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici