- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (02.06.2009, 17:58)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Encyclopedia of Life, bază de date online
Encyclopedia of Life, o lucrare online interactivă despre formele de viaţă de pe Pământ, care va include o hartă globală a faunei şi florei şi date despre schimbările din biodiversitate, este în curs de dezvoltare, acesta fiind un proiect al specialiştilor britanici şi americani, potrivit bbc.co.uk.
Urmărește
29 afișări
Encyclopedia of Life, bază de date online
Lucrarea va cuprinde, de asemenea, date furnizate de public despre speciile locale.
Informaţiile vor fi prezentate în detaliu, de la caracteristici generale, la particularităţi specifice diferitelor organisme.
Unele dintre elementele bazei de date, precum identificarea automată a unor specii, sunt deja în lucru.
Cu timpul, această Encyclopedia of Life (Enciclopedia vieţii) va include şi altfel de informaţii, precum modificarea gradului de densitate al pădurilor sau datele la care diverse plante înfloresc pentru prima oară într-un an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Susţinătorii acestui proiect speră ca Enciclopedia vieţii să fie comparabilă cu sistemul global de înregistrare şi supraveghere a activităţilor seismice.
Realizatorii sistemului vor colecta în permanenţă date noi, astfel încât informaţiile despre cantitatea de ploi sau numărul de specii de animale sau de plante să poate fi corelate cu schimbările climatice.
"Lucrăm la un observator virtual al biodiversităţii la nivel global, unde informaţiile despre mediu, datele despre specii şi rezultatele unor experimente să poată fi aplicate la toate nivelurile biodiversităţii, de la gene la ecosisteme", a declarat James Edwards, director executiv al Encyclopedia of Life, într-un comunicat dat publicităţii.
Biroul central al proiectului este la Institutul Smithsonian din Washington. Unul dintre cei mai importanţi susţinători ai proiectului este Muzeul de Istorie Naturală din Londra.
Lucrarea nu doreşte doar să identifice schimbările provocate de încălzirea globală, ci intenţionează să fie de ajutor într-o manieră practică, de exemplu, să ofere informaţii precise despre momentele din an în care păsările migrează, altitudinea la care acestea zboară şi ruta lor, pentru a se evita astfel coliziunile cu avioane.
De asemenea, enciclopedia poate fi un instrument folositor şi de încredere pentru toate persoanele care doresc să identifice specii de animale, insecte, arbori sau soiuri de flori.
Potrivit cercetătorilor care lucrează la această bază de date, în circa 10 ani vor fi accesibile toate secţiunile enciclopediei.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe