- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (02.06.2009, 17:58)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Encyclopedia of Life, bază de date online
Encyclopedia of Life, o lucrare online interactivă despre formele de viaţă de pe Pământ, care va include o hartă globală a faunei şi florei şi date despre schimbările din biodiversitate, este în curs de dezvoltare, acesta fiind un proiect al specialiştilor britanici şi americani, potrivit bbc.co.uk.
Urmărește
29 afișări
Encyclopedia of Life, bază de date online
Lucrarea va cuprinde, de asemenea, date furnizate de public despre speciile locale.
Informaţiile vor fi prezentate în detaliu, de la caracteristici generale, la particularităţi specifice diferitelor organisme.
Unele dintre elementele bazei de date, precum identificarea automată a unor specii, sunt deja în lucru.
Cu timpul, această Encyclopedia of Life (Enciclopedia vieţii) va include şi altfel de informaţii, precum modificarea gradului de densitate al pădurilor sau datele la care diverse plante înfloresc pentru prima oară într-un an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Susţinătorii acestui proiect speră ca Enciclopedia vieţii să fie comparabilă cu sistemul global de înregistrare şi supraveghere a activităţilor seismice.
Realizatorii sistemului vor colecta în permanenţă date noi, astfel încât informaţiile despre cantitatea de ploi sau numărul de specii de animale sau de plante să poate fi corelate cu schimbările climatice.
"Lucrăm la un observator virtual al biodiversităţii la nivel global, unde informaţiile despre mediu, datele despre specii şi rezultatele unor experimente să poată fi aplicate la toate nivelurile biodiversităţii, de la gene la ecosisteme", a declarat James Edwards, director executiv al Encyclopedia of Life, într-un comunicat dat publicităţii.
Biroul central al proiectului este la Institutul Smithsonian din Washington. Unul dintre cei mai importanţi susţinători ai proiectului este Muzeul de Istorie Naturală din Londra.
Lucrarea nu doreşte doar să identifice schimbările provocate de încălzirea globală, ci intenţionează să fie de ajutor într-o manieră practică, de exemplu, să ofere informaţii precise despre momentele din an în care păsările migrează, altitudinea la care acestea zboară şi ruta lor, pentru a se evita astfel coliziunile cu avioane.
De asemenea, enciclopedia poate fi un instrument folositor şi de încredere pentru toate persoanele care doresc să identifice specii de animale, insecte, arbori sau soiuri de flori.
Potrivit cercetătorilor care lucrează la această bază de date, în circa 10 ani vor fi accesibile toate secţiunile enciclopediei.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46