- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (10.06.2009, 14:21)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Engleza, prima limbă de pe Terra ajunsă la un milion de cuvinte
Limba engleză conţine cele mai multe cuvinte dintre toate limbile vorbite pe Pământ, urmând să îşi adauge în vocabular, miercuri, cuvântul cu numărul un milion, potrivit Global Language Monitor, un site internet care foloseşte o formulă matematică pentru a estima frecvenţa de apariţie a cuvintelor.
Urmărește
620 afișări
Engleza, prima limbă de pe Terra ajunsă la un milion de cuvinte (Imagine: Global Language Monitor)
Potrivit CNN.com, cuvântul cu numărul un milion va fi adăugat în vocabularul limbii engleze, miercuri, la ora 05.22 GMT. Contorul live, instalat pe acest Global Language Monitor, afişa, marţi seara, 999.985 cuvinte incluse în limba engleză.
"The Million Word March" l-a transformat pe inventatorul acestui proiect de contabilizare a cuvintelor într-un fel de paria al comunităţii lingviştilor. Mulţi dintre aceştia consideră că numărarea cuvintelor dintr-o limbă reprezintă o acţiune imposibilă, deoarece limba vorbită evoluează permanent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Paul J.J. Payack, preşedintele şi analistul şef al site-ului Global Language Monitor, susţine că nu estimarea primului milion de cuvinte dintr-o limbă este atât de importantă, pe cât este ideea care se află în spatele acestui proiect, care arată că engleza a devenit o limbă complexă şi globală.
"A devenit o limbă populară. Celelalte limbi, precum franceza, îşi ridică ziduri mari de protecţie în jur, pe când engleza, îi invită pe ceilalţi să o cunoască. Limba engleză are tradiţia de a «înghiţi» cuvinte noi întregi. Celelalte limbi doar le traduc", a explicat Paul J.J. Payack.
Internetul, mondializarea comerţului şi globalizarea fluxurilor turistice au accelerat această tendinţă şi au adus limba engleză în contact cu numeroase alte comunităţi lingvistice. Acest lucru a făcut ca engleza să se îmbogăţească în termeni şi să devină o limbă complexă.
Cu toate acestea, nu toate cuvintele noi au fost incluse în acest proiect. Cuvintele noi trebuie să aibă sens în cel puţin 60% din lume pentru a putea fi incluse în acest sistem de numărare. Ele trebuie, totodată, să aibă sens în comunităţi distincte. De exemplu, un termen ştiinţific, înţeles doar de specialiştii care lucrează în celebra Silicon Valley, nu va putea fi considerat un cuvânt cu circulaţie internaţională.
Modelul de analiză propus de Global Language Monitor analizează 5.000 de site-uri internet, dicţionare online, diverse publicaţii academice şi articole, pentru a determina frecvenţa cu care cuvintele sunt folosite. Un cuvânt trebuie să aibă cel puţin 25.000 de apariţii pentru a putea fi inclus în această numărătoare.
Dialectul mandarin al limbii chineze a ieşit pe locul al doilea, cu 450.000 de cuvinte.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46