- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (10.06.2009, 14:21)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Engleza, prima limbă de pe Terra ajunsă la un milion de cuvinte
Limba engleză conţine cele mai multe cuvinte dintre toate limbile vorbite pe Pământ, urmând să îşi adauge în vocabular, miercuri, cuvântul cu numărul un milion, potrivit Global Language Monitor, un site internet care foloseşte o formulă matematică pentru a estima frecvenţa de apariţie a cuvintelor.
Urmărește
624 afișări
Engleza, prima limbă de pe Terra ajunsă la un milion de cuvinte (Imagine: Global Language Monitor)
Potrivit CNN.com, cuvântul cu numărul un milion va fi adăugat în vocabularul limbii engleze, miercuri, la ora 05.22 GMT. Contorul live, instalat pe acest Global Language Monitor, afişa, marţi seara, 999.985 cuvinte incluse în limba engleză.
"The Million Word March" l-a transformat pe inventatorul acestui proiect de contabilizare a cuvintelor într-un fel de paria al comunităţii lingviştilor. Mulţi dintre aceştia consideră că numărarea cuvintelor dintr-o limbă reprezintă o acţiune imposibilă, deoarece limba vorbită evoluează permanent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Paul J.J. Payack, preşedintele şi analistul şef al site-ului Global Language Monitor, susţine că nu estimarea primului milion de cuvinte dintr-o limbă este atât de importantă, pe cât este ideea care se află în spatele acestui proiect, care arată că engleza a devenit o limbă complexă şi globală.
"A devenit o limbă populară. Celelalte limbi, precum franceza, îşi ridică ziduri mari de protecţie în jur, pe când engleza, îi invită pe ceilalţi să o cunoască. Limba engleză are tradiţia de a «înghiţi» cuvinte noi întregi. Celelalte limbi doar le traduc", a explicat Paul J.J. Payack.
Internetul, mondializarea comerţului şi globalizarea fluxurilor turistice au accelerat această tendinţă şi au adus limba engleză în contact cu numeroase alte comunităţi lingvistice. Acest lucru a făcut ca engleza să se îmbogăţească în termeni şi să devină o limbă complexă.
Cu toate acestea, nu toate cuvintele noi au fost incluse în acest proiect. Cuvintele noi trebuie să aibă sens în cel puţin 60% din lume pentru a putea fi incluse în acest sistem de numărare. Ele trebuie, totodată, să aibă sens în comunităţi distincte. De exemplu, un termen ştiinţific, înţeles doar de specialiştii care lucrează în celebra Silicon Valley, nu va putea fi considerat un cuvânt cu circulaţie internaţională.
Modelul de analiză propus de Global Language Monitor analizează 5.000 de site-uri internet, dicţionare online, diverse publicaţii academice şi articole, pentru a determina frecvenţa cu care cuvintele sunt folosite. Un cuvânt trebuie să aibă cel puţin 25.000 de apariţii pentru a putea fi inclus în această numărătoare.
Dialectul mandarin al limbii chineze a ieşit pe locul al doilea, cu 450.000 de cuvinte.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe