Enzimă care previne cancerul mamar, identificată de japonezi

Cercetătorii japonezi au identificat o enzimă care pare a avea un rol important în prevenirea cancerului la sân şi ar putea constitui baza unor noi terapii împotriva tumorilor de acest tip.

Urmărește
53 afișări
Imaginea articolului Enzimă care previne cancerul mamar, identificată de japonezi

Enzimă care previne cancerul mamar, identificată de japonezi

Enzima CHIP se regăseşte în mod natural în ţesutul sânului uman şi poate opri dezvoltarea cancerului mamar, prin degradarea proteinelor care alimentează tumoarea.

Pentru acest studiu, publicat în Nature Cell Biology, cercetătorii au injectat două tipuri de celule canceroase cobailor: unele care conţineau enzima CHIP, altele care nu o conţineau. Tumorile dezvoltate de cei din primul grup au fost mult mai mici, comparativ cu cele ale animalelor din cel de-al doilea grup, au constatat cercetătorii. Rezultate similare au fost obţinute şi în urma unui experiment paralel.

"Concluzia noastră este că proteina CHIP previne creşterea tumorilor mamare şi dezvoltarea metastazei", a spus Junn Yanagisawa, unul dintre membrii echipei de cercetători.

"În tratamentul împotriva tumorilor la sân, măsurarea nivelului proteinei CHIP poate fi o sursă valoroasă de informaţii. Mai mult decât atât, elaborarea unei noi terapii care determină creşterea nivelului proteinei în sânge ar putea ajuta la eliminarea tumorilor mamare", a adăugat aceasta.

Cancerul la sân este cea mai comună formă de cancer după cel pulmonar, fiind responsabil, anual, de decesul a aproximativ 500.000 de persoane la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici