- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (21.08.2022, 22:20)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Este pierderea în greutate un obiectiv important pentru sănătate, dar mai ales, pentru reputaţia socială?
- Ţi-e frică că greutatea te poate îmbolnăvi?
- Ceilalţi te judecă aspru pentru modul cum arăţi?
- Să-ţi accepţi corpul aşa cum este şi să opreşti toate dietele ar putea suna grozav, dar ţi-ai distruge sănătatea pentru a te simţi confortabil?
- Este greutatea corelată cu sănătatea?
Urmărește
2184 afișări
Sursa Foto - Fashion Nova, Facebook
Reclamele, cultura pop şi chiar medicii pot vorbi despre sănătate şi greutate ca şi cum ar fi una şi aceeaşi: "slabii sunt mai sănătoşi, graşii sunt mai bolnavi".
Dar nici sănătatea, nici corpul nu sunt atât de simple şi uniforme, iar sănătatea poate varia de la o persoană la alta, a spus Jeanette Thompson-Wessen, un nutriţionist din Marea Britanie a cărei abordare nu se concentrează pe pierderea în greutate.
Indicele de masă corporală
Un indice de masă corporală (IMC) mai mare este asociat cu afecţiuni precum diabetul şi bolile de inimă, a spus Philipp Scherer, profesor de medicină internă şi director al Touchstone Diabetes Center de la University of Texas Southwestern Medical Center. Cu toate acestea, IMC este o modalitate controversată de a măsura sănătatea şi este doar unul dintre mulţi factori asociaţi cu schimbările în starea de bine a unei persoane, a spus dr. Asher Larmie, un medic generalist şi activist din Marea Britanie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Îngrijirea medicală, mediul, circumstanţele sociale şi biologia constituie majoritatea factorilor care ne determină sănătatea, transmite pentru CNN.
Cu toate acestea, de multe ori acordăm o mare importanţă aspectului unei persoane atunci când evaluăm starea de sănătate a acesteia, a spus Shana Minei Spence, un dietetician înregistrat în New York.
Şi chiar dacă învăţăm să scăpăm de povara standardelor societale de frumuseţe, poate fi dificil să te simţi încrezător în corpul tău dacă îţi consideri dimensiunea nesănătoasă.
Experţii spun că ar putea fi timpul să disociem sănătatea şi greutatea şi să ne concentrăm mai mult pe comportamentele sănătoase decât pe numărul indicat de cântar.
Este important să înţelegem că studiile care indică rezultate teribile asupra sănătăţii pentru persoanele cu grăsime corporală mai mare pot indica doar o corelaţie, nu o cauzalitate, a spus Larmie.
În timp ce studiile pot spune că oamenii cu o greutate mai mare au risc mai crescut să sufere boli de inimă, ei nu pot spune că greutatea a cauzat problemele cardiace, a adăugat Larmie.
Dar importanţa acestor studii nu ar trebui să fie ignorată, a spus Scherer. Corelaţiile sunt puternice şi „din perspectiva fiziologiei, în clinică lucrăm cu corelaţii”, a spus el.
Cu toate acestea, alţi factori ar putea fi încă în joc, cum ar fi accesul la îngrijire medicală, a spus Scherer.
Iar pentru persoanele supraponderale, o îngrijire medicală bună poate fi greu de obţinut, a spus Bri Campos, antrenor de imagine corporală cu sediul în Paramus, New Jersey.
Nu doar clienţii ei se tem să meargă la medic. Chiar dacă îi educă pe oameni despre imaginea corporală şi sănătatea mintală, lui Campos îi este adesea teamă să meargă la medic de teamă că se va ruşina de greutatea ei, a spus ea.
„Pot merge pentru faringitia streptococică, pot intra pentru o erupţie cutanată”, a spus Campos. „Din cauza dimensiunii corpului meu, este foarte puţin probabil să pot merge la medic şi să obţin un diagnostic real de tipul „probabil ar trebui să slăbeşti”.
Corpul tău nu este o carte de vizită
Spence îi place să le reamintească clienţilor ei: Corpurile nu sunt cărţi de vizită.
Nu putem arunca o privire asupra corpului unei persoane şi să facem prejudecăţi privind sănătatea, obiceiurile sau biologia lor, a spus ea.
"Avem acces la dosarele medicale ale cuiva? Vorbim cu medicul lui?" Şi de multe ori sănătatea este sincer uneori în afara controlului nostru. Există atât de multe boli cronice pe care oamenii cu greutate normală pur şi simplu le dezvoltă”.
Deşi putem vedea corelaţii între dimensiunea corpului şi condiţiile de sănătate la scară largă, odată ce cercetătorii se uită la indivizi, nu este chiar atât de clar, a spus Scherer.
„Domeniul în general îmbrăţişează cu adevărat că nu toţi cei care au un IMC foarte mare sunt diabetici de tip 2”, a spus el.
Oamenii cu greutate normală pot dezvolta boli de inima sau diabet şi există o mulţime de oameni cu greutate mare care sunt consideraţi complet sănătoşi din punct de vedere metabolic, a spus Scherer.
„Este doar o reflectare a eterogenităţii noastre genetice şi a modului în care facem faţă excesului de calorii”, a adăugat el.
Dieta ne face mai sănătoşi?
Sănătatea este compusă din mulţi factori. Evitarea bolilor este una, dar la fel este şi menţinerea sănătăţii mintale, menţinerea reţelelor sociale active, somnul suficient şi reducerea stresului, a spus Spence.
Restricţionarea caloriilor sau eliminarea anumitor alimente poate să nu fie sănătoasă în general dacă vă afectează negativ sănătatea mintală sau vă împiedică să vă bucuraţi de timpul cu prietenii şi familia, a adăugat ea.
Şi, uneori, aceste restricţii te pot face să slăbeşti fără să-ţi hrăneşti corect corpul.
„Scăderea în greutate nu înseamnă fericire şi nu înseamnă că veţi fi neapărat sănătos, deoarece modul în care procedaţi pentru a pierde din greutate poate fi, de asemenea, dăunător sănătăţii”, a spus Spence.
Pentru majoritatea oamenilor, dieta restrictivă cu intenţia de a pierde în greutate nu funcţionează. Potrivit unui studiu din 2018 , peste 80% dintre persoanele care au pierdut în greutate şi-au recăpătat-o în cinci ani .
Dacă telefoanele noastre nu ar funcţiona aşa cum au fost destinate atât de des, majoritatea oamenilor nu le-ar mai folosi, a spus Campos.
"Dar cultura dietei a făcut o treabă foarte bună în a ne înşela că poţi obţine tot ce ţi-ai dorit vreodată. Vei obţine sănătate, vei obţine fitness, vei primi laude", a adăugat ea.
Pe ce ne concentrăm dacă vrem să fim sănătoşi dacă nu slăbim? Concentrează-te pe comportamente care promovează sănătatea, cum ar fi renunţarea la fumat, mişcarea, dormitul, mai puţin stres şi consumul de alimente de care corpul tău îţi spune că ai nevoie, a spus Larmie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe