- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- STRASBOURG, (17.01.2009, 16:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Europenii nu au acces egal la tratamentul pentru cancer
Europenii nu beneficiază de acces egal la tratamentul pentru cancer, potrivit unui raport publicat, vineri, de Federaţia Europeană a Industriilor şi Asociaţiilor Farmaceutice (EFPIA), relatează EuObserver.com.
Urmărește
28 afișări
Europenii nu au acces egal la tratamentul pentru cancer (Imagine: Mediafax Foto)
Cercetarea făcută de medicul oncolog la Institutul Karolinska din Stockholm, Nils Wilking, şi de profesorul Bengt Jonsson de la Stockholm School of Economics, include toate statele membre UE, precum şi Islanda, Norvegia şi Elveţia.
Raportul arată disparităţi între ratele de supravieţuire la persoanele cu cancer, mai ales atunci când sunt comparate ţările din Europa de Est cu cele din nordul şi vestul Europei.
Suedia, Islanda, Finlanda, Austria şi Belgia au cele mai mari rate de supravieţuire, pe când Republica Cehă şi Polonia au cele mai mici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
În Suedia, 60,3 la sută dintre bărbaţii şi 61,7 la sută dintre femeile diagnosticate cu cancer supravieţuiesc în comparaţie cu doar 37,7 la sută dintre bărbaţii şi 49,3 la sută dintre femei în Republica Cehă.
Locuitorii din Republica Cehă şi Polonia nu au acces la noile tratamente de cancer în aceeaşi măsură cu cei din Austria, Franţa şi Elveţia, care sunt în topul clasamentului la acest capitol, potrivit raportului.
Aceasta este parţial explicat de faptul că în ţările unde venitul pe cap de locuitor este scăzut accesul la noile medicamente pentru cancer este scăzut şi el, chiar dacă medicamentele deţin un procentaj ridicat din totalul cheltuielilor pentru îngrijirea sănătăţii.
"Inegalităţile - semnalate şi într-un raport publicat de noi în 2005 - se menţin", a spus profesorul Jonsson.
Autorii raportului sugerează că legile ar trebui să îmbunătăţească tratamentul la cancer, "adoptând bugete pentru îngrijirea sănătăţii în general şi bugete ale spitalelor în mod specific pentru a incorpora introducerea noilor medicamente pentru cancer".
Alte măsuri ar include introducerea finanţării separate pentru medicamentele pentru cancer şi promovarea unei noi abordări europene pentru a colecta cât mai multe informaţii ştiinţifice.
În 2006, peste 2,4 milioane de noi cazuri de cancer au fost diagnosticate în Europa - cu zece la sută mai multe decât în 2002 - în timp ce 1,2 milioane de persoane au murit de cancer.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe