- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- NEW YORK, (12.08.2008, 10:59)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Exerciţiile fizice asigură o viaţă mai lungă
Exerciţiile fizice de tipul alergatului sunt mijlocul cel mai eficient pentru a lupta împotriva efectelor îmbătrânirii şi pentru a trăi mai mult, potrivit unui studiu care prezintă rezultatele unei investigaţii derulate timp de 25 de ani.
Urmărește
24 afișări
Exerciţiile fizice asigură o viaţă mai lungă (Imagine: Mediafax Foto)
Studiul a fost realizat cu ajutorul unor persoane cu vârste de peste 50 de ani din Statele Unite.
Subiecţii studiului care făceau în mod regulat exerciţii fizice, de mai mulţi ani, au suferit de mai puţine afecţiuni, au avut o viaţă activă mai mult timp şi s-au confruntat cu 50% mai puţine riscuri de a muri decât persoanele inactive, au stabilit autorii studiului, cercetători la Facultatea de Medicină a Universităţii californiene Stanford.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Oamenii de ştiinţă au început monitorizarea a 538 de persoane, cu vârsta medie de 50 de ani, care făceau jogging de mai multe ori pe săptămână, încă din 1984 şi au făcut comparaţie cu un grup sedentar de aceeaşi mărime, menţionează studiul, publicat în Journal of Internal Medicine.
"Am fost uimiţi deoarece binefacerile exerciţiilor fizice s-au dovedit mai importante decât anticipasem", a declarat James Fries, profesor la Universitea Stanford şi unul dintre autorii studiului.
Cercetătorii au stabilit că, la 19 ani de la debutul studiului, 34% dintre participanţii din grupul de sedentari au decedat, comparativ cu doar 15% dintre membrii grupului care practica exerciţii fizice.
În plus, persoanele care aleargau în mod regulat au început să sufere de pe urma handicapurilor fizice cu 16 ani mai târziu decât persoanele inactive.
Alergatul regulat reduce mortalitatea legată de maladiile cardiovasculare, alte studii indicând şi existenţa unei asocieri cu diminuarea numărului de decese premature provocate de cancer, maladii neurologice sau infecţioase.
Subiecţii studiului, în prezent septuagenari şi octogenari, au răspuns anual la chestionare referitoare la capacităţile lor de a-şi efectua sarcinile cotidiene, cum ar fi mersul, îmbrăcatul, igiena personală şi ridicatul de pe scaun.
La începutul studiului, grupul activ alerga, în medie, patru ore pe săptămână, ajungând la doar 76 de minute pe săptămână, după 21 de ani.
Efectele benefice asupra sănătăţii s-au menţinut chiar şi în aceste condiţii.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele