- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- NEW YORK, (12.08.2008, 10:59)
Exerciţiile fizice asigură o viaţă mai lungă
Exerciţiile fizice de tipul alergatului sunt mijlocul cel mai eficient pentru a lupta împotriva efectelor îmbătrânirii şi pentru a trăi mai mult, potrivit unui studiu care prezintă rezultatele unei investigaţii derulate timp de 25 de ani.
Urmărește
24 afișări
Exerciţiile fizice asigură o viaţă mai lungă (Imagine: Mediafax Foto)
Studiul a fost realizat cu ajutorul unor persoane cu vârste de peste 50 de ani din Statele Unite.
Subiecţii studiului care făceau în mod regulat exerciţii fizice, de mai mulţi ani, au suferit de mai puţine afecţiuni, au avut o viaţă activă mai mult timp şi s-au confruntat cu 50% mai puţine riscuri de a muri decât persoanele inactive, au stabilit autorii studiului, cercetători la Facultatea de Medicină a Universităţii californiene Stanford.
Oamenii de ştiinţă au început monitorizarea a 538 de persoane, cu vârsta medie de 50 de ani, care făceau jogging de mai multe ori pe săptămână, încă din 1984 şi au făcut comparaţie cu un grup sedentar de aceeaşi mărime, menţionează studiul, publicat în Journal of Internal Medicine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
-
Zelenski afirmă că Ucraina nu va recunoaşte niciodată teritoriile ucrainene ocupate de armata Moscovei ca parte a Rusiei
"Am fost uimiţi deoarece binefacerile exerciţiilor fizice s-au dovedit mai importante decât anticipasem", a declarat James Fries, profesor la Universitea Stanford şi unul dintre autorii studiului.
Cercetătorii au stabilit că, la 19 ani de la debutul studiului, 34% dintre participanţii din grupul de sedentari au decedat, comparativ cu doar 15% dintre membrii grupului care practica exerciţii fizice.
În plus, persoanele care aleargau în mod regulat au început să sufere de pe urma handicapurilor fizice cu 16 ani mai târziu decât persoanele inactive.
Alergatul regulat reduce mortalitatea legată de maladiile cardiovasculare, alte studii indicând şi existenţa unei asocieri cu diminuarea numărului de decese premature provocate de cancer, maladii neurologice sau infecţioase.
Subiecţii studiului, în prezent septuagenari şi octogenari, au răspuns anual la chestionare referitoare la capacităţile lor de a-şi efectua sarcinile cotidiene, cum ar fi mersul, îmbrăcatul, igiena personală şi ridicatul de pe scaun.
La începutul studiului, grupul activ alerga, în medie, patru ore pe săptămână, ajungând la doar 76 de minute pe săptămână, după 21 de ani.
Efectele benefice asupra sănătăţii s-au menţinut chiar şi în aceste condiţii.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe