Există şi E-uri bune

Există şi aşa-numitele E-uri bune pe care puteţi să le ingeraţi fără efecte secundare negative, informează Csid.ro

Urmărește
115 afișări
Imaginea articolului Există şi E-uri bune

Există şi E-uri bune (Imagine: Mediafax Foto)

Primul loc pe lista E-urilor bune îl ocupă licopenul, un colorant roşu-galben, obţinut din tomate. Îl găsiţi în produse sub denumirea comercială de E 160. Licopenul se obţine din fierberea roşiilor. „Iar natura a fost mai mult decât generoasă, pentru că, prin fierbere, licopenul în loc să se distrugă, se generează în cantitate şi mai mare”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.

„Licopenul e un antioxidant puternic. Este dovedit că scade riscul apariţiei cancerului de prostată şi chiar al cancerului de sân”, continuă profesorul.

Citeşte mai multe despre E-urile benefice pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici