- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (02.07.2011, 15:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Explorarea sistemului solar cu echipaj uman, printre planurile NASA de viitor. Ce alte proiecte mai are agenţia
Sfârşitul programului navetelor spaţiale nu înseamnă şi sfârşitul NASA. Agenţia americană are un program foarte serios de explorare, dezvoltare tehnologică şi de cercetare ştiinţifică, care va dura "cel puţin jumătate de secol" de acum încolo, spune Charles Bolden, administratorul NASA.
Urmărește
938 afișări
Vehicule Multi-Purpose Crew (Imagine: NASA)
"Ca fost astronaut şi actual administrator al NASA, vă spun că explorarea spaţiului sub conducere americană va continua cel puţin jumătate de secol de acum încolo, pentru că noi am pus bazele pentru succes, iar eşecul nu este o opţiune", a declarat administratorul NASA.
Câteva dintre proiectele agenţiei:
EXPLORARE
NASA se pregăteşte intens pentru trimiterea oamenilor în explorarea sistemului nostru solar, unul dintre obiective fiind aterizarea pe Marte. Se vor construi vehicule Multi-Purpose Crew (MPCV), proiectate pe baza designului capsulei Orion, care vor avea o capacitate suficientă pentru patru astronauţi în misiuni cu o durată de 21 de zile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Va fi anunţat în curând designul pentru Space Launch System, navete pentru trimiterea echipajului şi echipamentelor dincolo de orbita Pământului.
Agenţia este în curs de dezvoltare a unor tehnologii necesare pentru explorarea sistemului solar cu echipaj uman, inclusiv propulsie electrică cu energie solară, realimentarea pe staţii de pe orbita Pământului, protecţie împotriva radiaţiilor şi sisteme de mare siguranţă pentru susţinerea vieţii.
STAŢIA SPAŢIALĂ INTERNAŢIONALĂ
ISS este elementul central al activităţii umane în spaţiu, pe orbita Pământului. Staţia este extrem de sigură, cu un echipaj de şase astronauţi care vor continua să locuiască şi să muncească în spaţiu, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. O parte a staţiei a fost amenajată ca laborator iar NASA va folosi în continuare această resursă pentru cercetarea ştiinţifică.
Staţia Spaţială este, de asemenea, locul de testare a tehnologiei pentru explorare, ca realimentarea navetelor spaţiale sau sisteme performante de susţinere a vieţii. Companiile comerciale sunt foarte încântate să ofere nave pentru transportul echipajului şi proviziilor pe ISS, permiţând Agenţiei spaţiale americane să se concentreze pe următorii paşi în sistemul nostru solar.
AERONAUTICĂ
NASA cercetează moduri de a proiecta şi construi aeronave mai sigure, cu un consum de carburant mai eficient, mai silenţioase şi mai responsabile faţă de mediu. Lucrează, de asemenea, la crearea un sistem de management al traficului aerian mai sigur, mai eficient şi mai flexibil. De asemenea, dezvoltă o tehnologie care îmbunătăţeşte controlul aeronavelor în timpul zborului şi permite avioanelor să urce şi să coboare de la sau la altitudinea de croazieră fără întrerupere.
Cercetătorii de la NASA sunt convinşi că se poate construi un avion care să folosească mai puţin combustibil, cu mai puţine emisii şi mai silenţioase.
ŞTIINŢĂ
NASA conduce o serie fără precedent de misiuni pentru recoltarea de noi informaţii despre Pământ, sistemul solar şi univers.
Pe 16 iulie, naveta Dawn a început vizita de un an în zona asteroidului Vesta. Cercetarea suprafeţei asteroidului va ajuta la înţelegerea unui capitol timpuriu al istoriei sistemului nostru solar.
În august, sonda spaţială Juno va fi lansată pentru a investiga originile planetei Jupiter, structura sa şi atmosfera.
În septembrie, lansarea proiectului National Polar-orbiting Operational Environmental Satellite System Preparatory va fi un pas extrem de important pentru construirea unei noi generaţii de sateliţi pentru monitorizarea Pământului.
Agenţia se va întoarce pe Lună, pentru a studia câmpul gravitaţional al satelitului natural şi pentru a determina structura interioară a acestuia, cu ajutorul misiunii GRAIL (The Gravity Recovery and Interior Laboratory). Sonda va fi lansată în octombrie.
În noiembrie, va fi lansat Mars Science Laboratory Curiosity într-o călătorie spre Marte, pentru a căuta eventuale dovezi ale vieţii microbiene de pe planeta roşie.
În februarie, NASA va lansa reţeaua de telescoape Nuclear Spectroscopic pentru cercetarea găurilor negre, exploziile supernovelor şi pentru studierea activităţilor extreme ale galaxiei.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe