- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (21.10.2013, 17:35)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Expunerea la razele ultraviolete cauzează apariţia a 80% din totalul ridurilor vizibile
Soarele este principalul vinovat pentru îmbătrânirea pielii şi pentru apariţia majorităţii ridurilor vizibile (80,3%), potrivit unui studiu recent, ai cărui autori recomandă aplicarea pe piele a cremelor antisolare pe parcursul întregului an.
Urmărește
286 afișări
Expunerea la razele ultraviolete cauzează apariţia a 80% din totalul ridurilor vizibile - studiu (Imagine: Cristian Andreescu / Mediafax)
Razele ultraviolete cauzează îmbătrânirea pielii şi apariţia a 80,3% din totalul ridurilor, afirmă autorii acestui studiu care a fost realizat pe un eşantion de 298 de femei, din care jumătate adorau să se bronzeze, iar jumătate preferau să evite soarele.
Autorii studiului au descoperit, totodată, că o creştere cu 2% a vătămărilor pielii îmbătrâneşte chipul unei persoane cu până la trei ani, informează Daily Mail.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Expunerea pe termen lung la razele ultraviolete poate duce, de asemenea, la pigmentare excesivă, reduce elasticitatea pielii şi la o degradare a texturii pielii, inclusiv la îngălbenirea ei.
Alţi factori pot schimba şi ei felul în care arată pielea şi structura ei, printre aceştia numărându-se forţa de gravitaţie, procesul natural de îmbătrânire, poluarea, dieta, fumatul, bolile şi stresul.
Autorii acestui studiu, publicat în revista medicală Clinical, Cosmetic And Investigational Dermatology, au dorit să calculeze pentru prima dată doar efectele pe care le au razele ultraviolete.
Dermatologii au examinat chipurile a 298 de femei, cu vârstele cuprinse între 30 de ani şi 78 de ani, iar 12 experţi au analizat fotografiile individuale ale acestora, proiectate pe un ecran.
Un alt grup de voluntari au privit chipurile acestor femei şi au estimat vârstele lor.
Rezultatele arată că efectul expunerii la razele ultraviolete creşte odată cu vârsta. Diferenţe semnificative au fost constatate la nivelul ridurilor şi al calităţii texturii pielii după vârsta de 50 de ani, iar persoanele care adoră să se bronzeze arată mai bătrâne decât vârsta lor reală.
Cercetătorii au calculat un "procent al vătămărilor solare" şi au estimat că Soarele este responsabil pentru apariţia a 80,3% din totalul ridurilor.
Ei au descoperit, totodată, că femeile cu un procent de vătămare solară de 80% îşi arată vârsta reală, femeile cu un procent de vătămare solară de 82% arată cu trei ani mai în vârstă, iar cele al căror procent de vătămare solară este de 78% arată cu trei ani mai tinere.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la L'Oreal Research and Innovation Center din Paris.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe