Extratereştrii ar putea fi găsiţi în praf, spun oamenii de ştiinţă

  • Viaţa extraterestră ar putea fi găsită în praful aruncat din alte planete, au spus oamenii de ştiinţă.
  • Când o planetă se confruntă cu o coliziune enormă, cum ar fi un impact de asteroid, părţi din materialul său sunt adesea aruncate în spaţiu.
  • Apoi poate călători prin univers, acoperind distanţe mari pe perioade uriaşe de timp.
Urmărește
1408 afișări
Imaginea articolului Extratereştrii ar putea fi găsiţi în praf, spun oamenii de ştiinţă
Acest material ar putea include semne directe sau indirecte de viaţă pe acele planete, cum ar fi fosile de microorganisme. Şi o nouă lucrare sugerează că omenirea ar putea într-o zi să studieze acel praf pentru aceleaşi semne de viaţă sau chiar ar putea să o facă acum, potrivit The Independent
 
Îmi propun să studiem granulele bine conservate ejectate din alte planete pentru potenţiale semne de viaţă”, a spus Tomonori Totani de la Universitatea din Tokyo, autorul noii lucrări. „Căutarea vieţii în afara sistemului nostru solar înseamnă de obicei o căutare a semnelor de comunicare, care ar indica viaţa inteligentă, dar exclude orice viaţă pre-tehnologică. Căutarea este pentru semnături atmosferice care ar putea sugera viaţă, dar fără o confirmare directă ar putea exista întotdeauna o explicaţie care nu necesită viaţă. Cu toate acestea, dacă există semne de viaţă în granulele de praf, nu numai că am putea fi siguri, dar am putea afla şi în curând”.

„Semnături atmosferice care ar putea sugera viaţă”

Bucăţile mai mari de material care sunt aruncate în spaţiu cad de obicei înapoi pe planeta lor sau se alătură noilor orbite permanente în jurul unei planete, iar cele mult mai mici sunt probabil prea mici pentru a include semne utile de viaţă. Dar pot exista bucăţi de praf care se află în mijloc, de aproximativ 1 micrometru, care ar putea fi cheia pentru a găsi viaţă în altă parte.
 
O astfel de bucată de praf nu este doar suficient de mare pentru a găzdui un organism unicelular, ci şi suficient de mică pentru a părăsi potenţial propriul sistem solar. Odată ce a făcut-o, s-ar putea să se îndrepte spre planeta noastră, a sugerat profesorul Totani.
 
Mai mult, unele dintre acele granule ar putea fi deja pe Pământ. Identificarea acestuia ca provenită dintr-un alt sistem solar ar putea fi dificilă şi ar putea necesita muncă suplimentară.
 
Lucrarea mea explorează această idee folosind datele disponibile despre diferitele aspecte ale acestui scenariu”, a spus Totani. „Distanţele şi timpii implicaţi pot fi mari şi ambele reduc şansa ca orice ejectă care conţine semne de viaţă din altă lume ar putea chiar să ajungă la noi. Adăugaţi la asta numărul de fenomene din spaţiu care pot distruge obiecte mici din cauza căldurii sau radiaţiilor, iar şansele devin şi mai mici. În ciuda acestui fapt, calculez că aproximativ 100.000 de astfel de granule ar putea ateriza pe Pământ în fiecare an. Având în vedere că există multe necunoscute implicate, această estimare ar putea fi prea mare sau prea mică, dar mijloacele de a o explora există deja, aşa că pare o căutare utilă.
 
O lucrare descriptivă, „Granule solide ejectate din exoplanetele terestre ca o sondă a abundenţei vieţii în Calea Lactee”, este publicată în Jurnalul Internaţional de Astrobiologie .

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici