Faci alergii primăvara? Alimentele cu care poţi lupta împotriva lor – GALERIE FOTO

Publicat: 05 04. 2012, 17:30
Actualizat: 06 11. 2012, 14:01

Iată câteva dintre alimentele care ajută la combaterea alergiilor:

Sfecla roşie – combinaţia de antocianine pe care o conţine este un puternic agent anti-inflamator care luptă împotriva alergiilor, informează The Huffington Post.

Praful de curcumă – folosirea condimentului ţine alergiile departe. Acesta are şi puternice calitaţi anti-oxidante care funcţionează precum alimentele bogate în anti-oxidanţi în combaterea alergiilor.

Lămâia – este fructul care duce adevărate bătălii împotriva alergiilor de primăvară. Este şi un puternic anti-inflamator care reduce şi nivelul colesterolului.

Ceapa – ajută în special oprirea curgerii nasului şi a ochilor. Ceapa este recomandată primăvara în timpul oricărei mese.

Mango – conţine vitamina C, sistemul imunitar fiind astfel la cele mai înalte cote după consumarea fructului. Mango este o alternativă ca gust la portocale.

Usturoi – aprovizionează corpul cu antihistamine naturale, consumul său fiind o bună modalitate de a păstra alergiile la distanţă.

Nucile – conţin acizi Omega-3 care reduc reacţiile alergice. Omega-3 se regăseşte şi la peştii de apă sărată.