- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (16.10.2008, 11:53)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Factorii genetici şi fumatul pasiv, vinovaţi de apariţia astmului în copilărie
Cercetătorii francezi au descoperit o legătură strânsă între factorii genetici care predispun la apariţia astmului în copilărie şi expunerea la fumul de ţigară, conform unui studiu publicat în New England Journal of Medicine.
Urmărește
124 afișări
Factorii genetici şi fumatul pasiv, vinovaţi de apariţia astmului în copilărie
Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la Institutul Naţional al Sănătăţii şi al Cercetărilor Medicale (INSERM), de la Fundaţia Jean Dausset şi de la Centrul Naţional al Genotipologiei (CEA) pe un eşantion de 372 de familii franceze.
Din totalul celor 1.511 subiecţi, 651 sufereau de astm.
Cercetătorii francezi au analizat 36 de variaţii genetice, fenomen care poartă numele de polimorfism, situate într-o zonă a cromozomului 17, numită "17q21".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Ei au confirmat legătura existentă între aceste variaţii genetice şi astm. De asemenea, specialiştii au precizat că asocierea este specifică astmului care apare în primii ani ai copilăriei, în jurul vârstei de 4 ani sau chiar mai devreme.
Totodată, cercetătorii au evidenţiat şi legătura existentă între aceşti factori genetici şi expunerea la fumul de ţigară.
Oamenii de ştiinţă au precizat că riscul de apariţie a astmului precoce în condiţiile existenţei acestor factori genetici este 1,7 ori mai mare.
În condiţiile în care copiii sunt expuşi şi fumului de ţigară, riscul poate fi de până la de 2,9 ori mai mare.
Conform cercetătorilor, aceste rezultate pot contribui la ameliorarea "strategiilor de prevenire" a astmului şi la dezvoltarea unor noi metode de tratament.
La nivel mondial, peste 300 de milioane de persoane suferă de astm, iar 40% dintre ele sunt copii, potrivit Inserm, CEA şi Fundaţiei Jean Dausset.
În Franţa, astmul afectează 3,5 milioane de persoane şi provoacă, anual, aproximativ 2.000 de decese.
Citește pe alephnews.ro: ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:36
-
astăzi, 20:35