Fake-news demontat: Apa cu lămâie nu protejează împotriva Covid-19

Apa cu lămâie nu poate proteja împotriva Covid-19, se arată pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare, după ce o postare care recomanada un astfel de „tratament” a fost distribuită de peste 100.000 de ori.

Urmărește
280 afișări
Imaginea articolului Fake-news demontat: Apa cu lămâie nu protejează împotriva Covid-19

Fake-news demontat: Apa cu lămâie nu protejează împotriva Covid-19

O imagine care conţine doar text care susţine că consumul de apă caldă cu lămâie protejează împotriva „acestui virus” a fost distribuită de peste 103.000 de ori pe Facebook. Aceste tipuri de afirmaţii false au apărut în întreaga lume când a izbucnit pandemia în martie 2020 şi au fost demontate de AFP în diferite limbi, inclusiv franceză sau engleză.

Versiunea românească a acestei „păcăleli” vechi pare a fi o traducere aproape directă a celorlalte care au apărut în urmă cu un an şi au fost demontate, de exemplu în Australia, India şi Africa de Sud sau Franţa, se arată pe Ro-Vaccinare.

Conform postării, Ministerul Sănătăţii din România a respins afirmaţiile privind apa cu lămâie şi coronavirus în martie 2020. „Consumul de lămâie (proaspătă sau în apă fierbinte) nu previne şi nu vindecă infecţia cu coronavirus”, spune un text postat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii în 12 martie 2020.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut acelaşi lucru pe pagina dedicată Covid-19 numită „Fapt sau ficţiune”: „Nu există dovezi ştiinţifice că lămâia /curcuma previne Covid-19. Cu toate acestea, în general, OMS recomandă consumul de fructe şi legume adecvate ca parte a unei diete sănătoase”.

Reprezentanţii Ro-Vaccinare susţin că cea mai la îndemână soluţie împotriva Covid rămâne vaccinarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici