- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (23.11.2009, 09:02)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fazele Lunii influenţează frecvenţa crizelor de epilepsie
Frecvenţa crizelor convulsive care îi afectează pe bolnavii de epilepsie scade în momentul în care Luna este în fazele de creştere, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici şi publicat de dailymail.co.uk.
Urmărește
686 afișări
Fazele Lunii influenţează frecvenţa crizelor de epilepsie - studiu
Superstiţiile legate de influenţa Lunii asupra creierului - şi mai ales asupra celor care suferă de epilepsie - circulă de secole, dar un studiu dat recent publicităţii a validat ştiinţific unele dintre aceste credinţe populare.
Cercetătorii au monitorizat frecvenţa convulsiilor epileptice la o unitate medicală specială unde erau trataţi bolnavii de epilepsie şi au comparat incidenţa acestora cu fazele Lunii. Rezultatele au indicat că, în fazele luminoase ale ciclului lunar, crizele epileptice sunt mai rare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
"Aceste descoperiri arată că episoadele convulsive sunt mai puţin frecvente în nopţile luminoase", a spus Sallie Baxendale, de la Institutul de Neurologie al Universităţii din Londra.
Experţii cred că efectul ar putea fi provocat de hormonul melatonină, care este secretat numai noaptea şi la întuneric şi care ar fi implicat în declanşarea crizelor epileptice.
Epilepsia este o tulburare neurologică comună, care este provocată de nişte factori ce interferează cu impulsurile electrice la nivelul creierului. Astfel, sistemul nervos produce descărcări electrice bruşte, excesive şi dezorganizate, care duc la apariţia convulsiilor.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe