Femeile care consumă băuturi alcoolice seara sunt mai sănătoase

Femeile care beau un pahar de bere, vin sau tărie seara sunt mai sănătoase, cu cât înaintează în vârstă, decât cele care beau mult şi rar sau cele care nu consumă alcool, se arată într-un studiu publicat de revista PLoS Medicine.

Urmărește
2649 afișări
Imaginea articolului Femeile care consumă băuturi alcoolice seara sunt mai sănătoase

Femeile care consumă băuturi alcoolice seara sunt mai sănătoase (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

Potrivit unui studiu efectuat pe 14.000 de femei, doamnele care beau cu moderaţie au mai multe şanse decât cele care beau mult sau cele care se abţin de la băutură să atingă vârsta de 70 de ani într-o stare de sănătate bună, informează bbc.co.uk.

Potrivit cercetătorilor, consumul de alcool cu măsură în decursul săptămânii este mai bun pentru sănătate decât consumul excesiv de alcool în weekend.

Femeile care beau puţin şi des îmbătrânesc mai frumos decât băutoarele ocazionale, se arată în acelaşi studiu.

În comparaţie cu femeile care nu beau, femeile cu vârste între 50 şi 60 de ani care consumă zilnic 15 - 30 de grame de alcool (unul sau două pahare) au mai multe şanse de a atinge ceea ce cercetătorii americani numesc "îmbătrânirea frumoasă". Potrivit cercetătorilor, să îmbătrâneşti frumos înseamnă să ai riscul minim de cancer, diabet sau boli cardiace, la 70 de ani.

"Cantităţile moderate de alcool ar putea proteja consumatorii, în special femeile care au trecut de menopauză, de riscul de boli cardiace, dar este important să nu exagerăm", a declarat Natasha Stewart de la Fundaţia britanică pentru inimă/ British Heart Foundation.

Potrivit studiilor, femeile care beau moderat de la cinci la şapte zile pe săptămână aproape şi-au dublat şansele de a avea o bătrâneţe lipsită de boli cronice, în comparaţie cu cele care se abţin complet.

Cu toate acestea, experţii nu sunt siguri că doar consumul de alcool este factorul care face ca unele femei să fie mai sănătoase decât altele. Şi alte studii au arătat totuşi că un consum moderat de alcool duce la reducerea riscului de boli cardiace. Aceleaşi studii au arătat că alcoolul poate avea şi efecte benefice asupra organismului: reduce rezistenţa la insulină, inflamările şi colesterolul mărit. Oamenii de ştiinţă au fost de acord cu aceste rezultate, subliniind importanţa moderaţiei consumului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici