Fenomene meteorologice extreme, prezentate într-o nouă serie de documentare, la BBC Knowledge

BBC Knowledge va difuza, începând de joi, de la ora 23.00, "Forţele Naturii", o serie nouă de documentare în care sunt prezentate fenomene meteorologice extreme de pe Pământ, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
890 afișări
Imaginea articolului Fenomene meteorologice extreme, prezentate într-o nouă serie de documentare, la BBC Knowledge

Fenomene meteorologice extreme, prezentate într-o nouă serie de documentare, la BBC Knowledge

Astfel, joi, 14 august, de la ora 23.00, va fi difuzat documentarul "Fenomene climatice bizare (Horizon)".

În acest episod vor fi analizate fenomenele meteorologice, care cunosc o diversitate din ce în ce mai mare în întreaga lume. Telespectatorii vor afla că, în ultimii 10 ani, furtunile au devenit mai rapide şi mai puternice. Kerry Emmanuel, profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, este de părere că uraganele denumite "Lebăda Neagră" pot afecta zone în care astfel de fenomene nu s-au produs niciodată. Totodată, Katherine Hayhoe, professor şi om de ştiinţă, explică faptul că, în viitor, clima ar putea fi atât umedă, cât şi aridă, în acelaşi timp.

În seria "Forţele Naturii", BBC Knowledge va difuza pe joi, 21 august, de la ora 23.00, documentarul "Anul în care pământul s-a sălbăticit", care prezintă, în retrospectivă, anul în care aproape în fiecare lună s-au produs catastrofe naturale: cea mai aspră iarnă, tsunami în Japonia, seria tornadelor din America, inundaţiile din Australia şi uraganul din New York. Anul 2011 a fost anul în care s-au înregistrat cele mai violente atacuri asupra mediului natural, toate surprinse în imagini insolite.

Filmat din perspectiva unui martor ocular, acest documentarul prezintă interviuri cu supravieţuitorii dezastrelor naturale din 2011, precum şi analize ale geologilor şi ale meteorologilor asupra impactului pe care l-au avut aceste catastrofe.

Totodată, începând de joi, 28 august, de la ora 23:00, vor fi difuzate câte două episoade din documentarul "Pământul dezlănţuit", care arată cum ar fi dacă oamenii ar experimenta unele dintre cele mai distrugătoare forţe ale naturii.

Televiziunea BBC Knowledge s-a lansat pentru prima dată în 2013 în Cipru, Ungaria, România şi Slovenia. În România, televiziunea BBC Knowledge poate fi recepţionată în reţelele Romtelecom, Digi şi Orange TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici