- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (14.07.2008, 14:43)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fericirea este imună la influenţele evenimentelor majore ale vieţii
Capacitatea de a fi fericit este un lucru predeterminat de gene, evenimentele pozitive din viaţă, precum căsătoria sau naşterea copiilor, crescând nivelul acestui sentiment doar temporar, potrivit unui studiu realizat de o echipă internaţională de cercetători, preluat de BBC.
Urmărește
93 afișări
Fericirea este imună la influenţele evenimentelor majore ale vieţii (Imagine: Mediafax Foto)
Nivelul de bază al fericirii rămâne acelaşi aproape pe tot parcursul vieţii de adult, potrivit studiului publicat în Economic Journal.
Economiştii din Marea Britanie, SUA şi Franţa care au lucrat la acest studiu îşi bazează concluziile pe cei 20 de ani de analiză asupra nivelului de satisfacţie raportat de mai multe sute de persoane din Germania.
Chiar şi după evenimente dramatice, precum un deces, nivelul de fericire generală scade, dar revine la medie relativ repede.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Specialiştii vorbesc chiar de un concept nou, "termostatul fericirii": când survine un eveniment major, pozitiv sau negativ, arcul se întinde, dar revine la starea iniţială relativ repede.
Studiul a avut în vedere procesul psihologic numit "adaptare" - modul în care oamenii acceptă noi circumstanţe, negative sau pozitive.
Voluntarii germani, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani la începutul studiului, au oferit regulat informaţii despre nivelul de satisfacţie resimţit în viaţă şi şi-au evaluat nivelul de fericire. De asemenea, aceştia au oferit informaţii despre evenimentele importante din viaţă.
Specialiştii au descoperit că doar şomajul provoacă o scădere pe termen lung a nivelul general de fericire în următorii cinci ani de la eveniment.
Alte evenimente traumatizante, precum decesul partenerului sau divorţul, provoacă o scădere a nivelului general de fericire, însă pe termen scurt.
Evenimentele pozitive, precum căsătoria sau naşterea unui copil, au, de asemenea, o influenţă pe termen scurt ascupra nivelului de fericire. De exemplu, "plusul" de fericire generat de naşterea unui copil are efect, în medie, doar doi ani.
Profesorul Yannis Georgellis, de la Universitatea Brunel, coautor al studiului, spune că proverbe vechi precum "timpul le vindecă pe toate" sunt adevărate în majoritatea cazurilor. Profesorul a dat ca exemplu persoane care au devenit paraplegice şi care, câţiva ani mai târziu, raportau un nivel de fericire similar celor care nu trecuseră printr-un eveniment atât de trumatizant. În mod similar, câştigătorii la loterie se simt mai fericiţi decât în mod normal o perioadă scurtă de timp.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe