Fericirea poate contribui la prevenirea cancerului mamar

O percepţie pozitivă asupra vieţii poate contribui la reducerea cu 25% a riscurilor de apariţie a cancerului la sân, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii israelieni, publicat în ziarul BMC Cancer şi preluat de dailymail.co.uk.

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului Fericirea poate contribui la prevenirea cancerului mamar

Fericirea poate contribui la prevenirea cancerului mamar

Potrivit acestui nou studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion, din Negev, femeile fericite prezintă mai puţine riscuri de a dezvolta un cancer mamar.

Specialiştii au descoperit că o viaţă stresantă are efecte inverse. Femeile care au trecut prin două sau mai multe situaţii dramatice, cum ar fi o răpire, prezentau cu 62% mai multe riscuri de cancer la sân faţă de cele care au dus o viaţă fără griji.

La studiu au participat peste 250 de femei, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 45 de ani, bolnave de cancer mamar. Acestea au fost intervievate de autorii studiului în legătură cu percepţia pe care o aveau asupra vieţii înainte de a fi diagnosticate cu teribila maladie.

Femeile au oferit detalii despre traume personale, precum decesul unui părinte sau al partenerului, divorţ sau pierderea locului de muncă. Răspunsurile lor au fost comparate cu cele ale unui grup de femei sănătoase, din aceeaşi tranşă de vârstă.

Rezultatele studiului au demonstrat că există o legătură între percepţia asupra vieţii şi riscul de dezvoltare a cancerului mamar, care, numai în Marea Britanie, ucide lunar peste 1.000 de femei.

"Am descoperit că sentimentele de fericire şi optimism au un efect protector", au declarat cercetătorii.

Cercetătorii spun că un singur eveniment traumatizant nu influenţează dezvoltarea maladiei, însă riscurile cresc cu 66% în cazul a mai mult de două traume personale.

Aceştia au precizat că nu au descoperit mecanismele care stau în spatele acestei asocieri, însă se ştie că starea psihică poate influenţa sistemele imunitar, hormonal şi nervos, dar şi riscurile de cancer.

În plus, femeile stresate pot fi predispuse să se refugieze în fumat şi în consumul de alimente nesănătoase.

Specialiştii mai spun că percepţia asupra vieţii nu este singurul factor ce contribuie la apariţia cancerului mamar, alături de acesta numărându-se şi istoricul familial, greutatea sau variaţiile genetice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici