- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (15.04.2010, 17:11)
Fetiţele slabe la vârsta de şapte ani prezintă un risc crescut de cancer mamar
Femeile care aveau o constituţie slabă la vârsta de şapte ani se confruntă cu un risc crescut de declanşare a cancerului mamar după ce vor ajunge la menopauză, această descoperire fiind valabilă în special pentru tumorile grave.
Urmărește
58 afișări
Fetiţele slabe la vârsta de şapte ani prezintă un risc crescut de cancer mamar (Imagine:Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)
Concluziile acestui studiu par paradoxale, în măsura în care oamenii de ştiinţă au afirmat anterior că o greutate mare la naştere şi obezitatea din timpul vieţii adulte cresc riscul de apariţie a cancerului.
Medicii coordonaţi de Jingmei Li, de la Karolinska Institutet din Suedia, au studiat legăturile dintre greutatea la naştere şi tumori, pe un grup de 2.818 femei suferind de cancer mamar şi pe un grup de 3.111 de persoane care nu sufereau de această boală. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Breast Cancer Research.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
"Principala noastră descoperire a constat în faptul că o constituţie fizică puternică la vârsta de şapte ani merge mână în mână cu scăderea riscului de apariţie a cancerului mamar la menopauză", a explicat Jingmei Li.
După ce rezultatele au fost comparate cu alţi indicatori importanţi, precum vârsta, ciclul menstrual, indicele de masă corporală şi densitatea sânilor, consideraţi factori de risc, "corpolenţa la vârsta de şapte ani a rămas în continuare un factor de protecţie semnificativ", a precizat aceeaşi sursă.
Corpolenţa la vârsta de şapte ani protejează în special împotriva tumorilor mai grave, au explicat cercetătorii.
Alţi cercetători de la Universitatea Washington, din oraşul St. Louis, au decodat genomul tumorii mamare şi al metastazelor de care a suferit o femeie afro-americană, diagnosticată cu o formă foarte gravă de cancer la sân, care i-a cauzat moartea.
Cercetătorii au comparat genomurile celulelor sănătoase ale acestei femei cu cele ale tumorii ei mamare şi cu cele ale metastazelor care s-au dezvoltat în creierul acelei paciente.
Ei au constatat astfel 20 de modificări genetice în cazul celulelor din tumoarea mamară.
Acest tip de secvenţiere a celulelor pacienţilor suferind de cancer îi va ajuta pe medici să înţeleagă mai bine felul în care tumorile se dezvoltă şi va permite punerea la punct a unor tratamente viitoare mai eficiente împotriva acestor "erori" genetice.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk: Am epuizat suma cumulativă a cunoștințelor umane
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce faci atunci când nu te vede nimeni? Locuitorii din Utah au cele mai multe curiozități și se informează despre sex
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe