- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (28.10.2024, 18:28)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Folosirea avatarurilor digitale în terapia psihozelor îi poate ajuta pe cei care aud voci - studiu
Personajele digitale - avatarele - ar putea ajuta persoanele cu psihoză să audă voci mai rar şi să reducă disconfortul cauzat, sugerează un nou studiu, potrivit The Guardian.
Urmărește
140 afișări
Sursa foto: Jason Alden
Terapia implică o serie de sesiuni ghidate în timpul cărora pacienţii pot purta o conversaţie cu o reprezentare digitală animată a vocii care îi tulbură.
Adesea, în psihoză, ca şi în alte afecţiuni, vocile auzite de oameni pot fi abuzive sau intimidante şi pot afecta viaţa de zi cu zi a pacienţilor. Vocile pot fi resimţite ca fiind puternice şi aproape omnisciente, părând să ştie ce gândeşte şi ce simte persoana şi împiedicând-o să îşi trăiască viaţa de zi cu zi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești carnavalul horror al lui Klaus, Nicu și Marcel. Duminică te duci la vot și pui ștampila pe alb, adică pe NICIUNUL
-
Ucraina: Rusia a atacat în premieră cu o rachetă balistică intercontinentală. Atac major lansat de Rusia ca represalii
-
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
-
Rusia a atacat pentru prima dată cu o rachetă balistică capabilă să transporte focos nuclear. Analist: Un mesaj către Occident
Conform cercetărilor Institutului de Psihiatrie, Psihologie şi Neuroştiinţe (IoPPN) de la King's College din Londra, terapia prin avatar, care foloseşte animaţii generate de calculator, este o modalitate eficientă de a ajuta persoanele cu psihoză care aud voci.
Philippa Garety, autorul principal al studiului, a declarat: „După cunoştinţele noastre, aceasta este prima intervenţie terapeutică care are un impact direct şi susţinut asupra frecvenţei cu care oamenii aud voci. Este o descoperire extrem de importantă, deoarece este o prioritate clară pentru cei care aud voci, iar faptul că le aud mai rar, sau acestea chiar dispar cu totul, poate avea un impact extrem de pozitiv asupra vieţii lor de zi cu zi”.
„Când am urmat terapia, în 2015, auzeam până la 30 sau 40 de voci pe zi, iar terapia a redus numărul acestora la aproximativ patru sau cinci. M-am simţit ca şi cum aş fi preluat din nou controlul asupra vieţii mele”, a declarat Nick, un participant la studiu.
Înainte de terapie, pacienţii lucrează cu un terapeut pentru a crea avatarul - o reprezentare vizuală computerizată a vocii pe care o aud.
Şedinţa de terapie implică o conversaţie între persoana care ascultă vocea, terapeut şi avatarul de pe ecran. Terapeutul vorbeşte atât în numele său, cât şi prin intermediul avatarului, folosind un software de modificare a vocii. Asemănarea şi sunetul avatarului sunt făcute să corespundă descrierii furnizate de pacient.
Cercetarea, publicată în Nature Medicine, a fost recomandată pe baza unei evaluări timpurii realizate de Institutul Naţional pentru Sănătate şi Excelenţă în Îngrijire (NICE). Cercetătorii britanici încearcă să o introducă în practica de rutină a NHS, pentru a aduna dovezi suplimentare privind eficacitatea sa, pe parcursul următorilor trei ani.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Parlamentul a înființat două comisii de anchetă ca să investigheze cheltuielile președintelui Iohannis din ultimii 10 ani, dar și neregulile din afacerea imobiliară Nordis
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Un implant ocular redă vederea persoanelor oarbe
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Acești candidați de pe buletinele de vot nu merită și nu te reprezintă. Votul din acest an trebuie să fie exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui au fost luați de autorități
CANCAN.RO
Test IQ exclusiv pentru genii | Care dintre aceste 4 numere este un număr prim: 207, 717, 777 sau 997?
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe