Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Ce se ascunde în mâncarea „light”? Cum să citim etichetele produselor?

Ce se ascunde în mâncarea „light”? Cum să citim etichetele produselor?

"Light" nu echivalează neapărat cu mai puţine calorii, avertizează specialiştii în nutriţie. Dr. Mihaela Bilic spune că cele două categorii de substanţe nutritive care vizează termenul de "light" sunt glucidele, adică zahărul, şi lipidele, adică grăsimea, arată "Gândul".
Ce se ascunde în mâncarea „light”? Cum să citim etichetele produselor?
23 feb. 2010, 09:57, Ştiinţă-Sănătate

„Există alimente în care cele două substanţe există concomitent, de aceea prima regulă atunci când cumpărăm un produs pe care scrie «light» este să citim eticheta”, spune nutriţionistul Bilic. De cele mai multe ori, cădem în capcana de a mânca liniştiţi un iaurt cu fructe, al cărui conţinut de grăsimi este de 0 la sută, dar al cărui aport caloric este de 90 de kilocalorii pe suta de grame. „Astfel, un iaurt ajunge să aibă acelaşi conţinut caloric ca o îngheţată, iar acest lucru se întâmplă din cauza zahărului”, spune dr. Bilic.

Citeşte mai multe despre mâncarea „light” pe www.gandul.info.