- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SYDNEY, (05.11.2013, 12:49)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fosila unui ornitorinc uriaş, descoperită în Australia
Dintele fosilizat al unui ornitorinc uriaş, care se hrănea cu broaşte-ţestoase, a fost descoperit în Australia, declară oamenii de ştiinţă americani şi australieni în Journal of Vertebrate Palaeontology.
Urmărește
389 afișări
Fosila unui ornitorinc uriaş, descoperită în Australia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Acest ornitorinc carnivor, care a trăit cu 5 - 15 milioane de ani în urmă şi a fost numit "Obdurodon tharalkooschild", avea, ca şi specia din prezent, un bot turtit ca un cioc de raţă, blana groasă şi labe asemănătoare cu cele ale unui castor.
Ornitorincul uriaş măsura în jur de un metru, fiind de două ori mai mare decât rudele sale contemporane.
Specia a fost identificată pornindu-se de la un molar descoperit de Rebecca Pian, doctorandă la Universitatea Columbia din New York, în situl fosilifer din Riversleigh, în statul australian Queensland.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Descoperirea acestei noi specii a fost un şoc pentru noi, deoarece, până acum, fosilele pe care le aveam la dispoziţie indicau faptul că arborele genealogic al ornitorincilor era relativ liniar. Acum ştim că existau ramuri laterale ale acestui arbore, printre care cea a unei specii uriaşe", într-o epocă în care se credea că ornitorincii erau mult mai mici şi nu aveau dinţi, a precizat Michael Archer, de la Universitatea New South Wales.
Specia uriaşă, care trăia pe ţărmul apelor din pădurile ce împânzeau regiunea, se hrănea cel mai probabil cu raci şi alte crustacee, dar şi cu mici nevertebrate, precum broaşte şi broaşte-ţestoase, ale căror fosile au fost găsite în acelaşi loc.
Ornitorincii, care se înmulţesc prin ouă, nu se mai găsesc în zilele noastre decât în estul Australiei.
Cea mai veche fosilă a speciei, datată cu 61 de milioane de ani în urmă, a fost găsită în extremitatea meridională a Americii de Sud.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe