- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (03.12.2022, 20:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fosilele găsite în Bristol atestă că reptilele au apărut cu 35 de milioane de ani mai devreme
O nouă descoperire sugerează că şopârlele au existat cu 35 de milioane de ani mai devreme decât se credea anterior.
Urmărește
385 afișări
Ferrari Press Agency / Gabriel Ugeuetto/University of Birmingham
Universitatea din Bristol a efectuat scanări CT ale rămăşiţelor fosilizate ale unei reptile care au stat într-un dulap de depozitare a Muzeului de Istorie Naturală timp de zeci de ani.
Ele arată că reptilele necunoscute sunt strâns legate de şopârlele din zilele noastre.
Dr. David Whiteside, care a condus cercetarea, a spus că fosila ar fi „probabil să devină una dintre cele mai importante găsite în ultimele decenii”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Se credea că şopârlele provin din perioada Jurasicului mijlociu, dar noile descoperiri arată că au trăit în perioada Triasicului târziu (acum 237-201 milioane de ani).
Fosila afectează toate estimările despre originea şopârlelor şi şerpilor.
A fost găsit în depozit într-o colecţie din anii 1950, inclusiv exemplare dintr-o carieră de lângă Tortworth, în South Gloucestershire.
Echipa şi-a numit descoperirea Cryptovaranoides microlanius, care înseamnă „măcelar mic”, în referire la fălcile sale care sunt umplute cu dinţi tăiaţi cu muchii ascuţite.
Dr. Whiteside, de la Şcoala de Ştiinţe Pământului din Bristol, a observat pentru prima dată specimenul într-un dulap plin cu fosile de Clevosaurus.
El a explicat: „Aceasta a fost o reptilă fosilă destul de comună, o rudă apropiată a speciei tuatara din Noua Zeelandă, care este singurul supravieţuitor al grupului Rhynchocephalia care s-a despărţit de scuamate în urmă cu peste 240 de milioane de ani”.
Dr. Whiteside a concluzionat pentru BBC: „Aceasta este o fosilă foarte specială şi probabil că va deveni una dintre cele mai importante găsite în ultimele decenii”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe