- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (10.05.2014, 16:43)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Fratele pierdut" al Soarelui, descoperit de astronomi. Sistemul ar putea găzdui forme de viaţă
Astronomii cred că l-au descoperit pe "fratele de mult pierdut" al Soarelui, o stea formată din acelaşi nor de gaz ca şi cea aflată în centrul Sistemului nostru solar, şi spun că ar putea exista o "mică" şansă ca în jurul acestui corp stelar să orbiteze planete care să găzduiască forme de viaţă.
Urmărește
1979 afișări
"Fratele pierdut" al Soarelui, descoperit de astronomi. Sistemul ar putea găzdui forme de viaţă
Chiar dacă Sistemul solar se dovedeşte a fi sterp, descoperirea poate ajuta oamenii de ştiinţă să găsească alţi "gemeni" stelari care pot scoate la lumină modul în care s-a format Soarele, informează dailymail.co.uk.
"Vrem să ştim unde ne-am născut", a declarat profesorul Ivan Ramirez, de la Universitatea din Texas, din Austin, autorul acestui studiu. "Dacă ne putem da seama în care parte a galaxiei s-a format Soarele, putem delimita condiţiile pe sistemul solar timpuriu. Acest lucru ne-ar putea ajuta să înţelegem de ce suntem aici", a mai spus acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
La început, în urma coliziunilor s-ar fi putut desprinde bucăţi din planete şi aceste fragmente ar fi putut călători între sistemele solare. Aceste fragmente de planete ar fi putut fi responsabile pentru aducerea vieţii primitive pe Pământ. Iar fragmente desprinse din Pământ ar fi putut transporta la rândul lor viaţă pe planetele care orbitează în jurul "rudelor" Soarelui.
"Deci, se poate argumenta că rudele solare sunt candidaţii cheie în căutarea vieţii extraterestre", a declarat profesorul Ramirez.
"Fratele" Soarelui a fost identificat de echipa de cercetători ca fiind o stea numită HD 162826, cu 15% mai mare decât Soarele, localizată la 110 ani lumină depărtare, în constelaţia Hercules.
Steaua nu este vizibilă cu ochiul liber, dar poate fi văzută cu ajutorul binoclului, nu departe de steaua Vega.
Ideea pe care o subliniază cercetătorii este că Soarele s-a născut într-un grup de o mie sau o sută de mii de stele. Acest grup, format cu 4,5 miliarde de ani în urmă, s-a destrămat între timp.
Stelele membre şi-au format propriile orbite în jurul centrului galaxiei, deplasîndu-se în diferite părţi ale Căii Lactee. Unele dintre ele, precum HD 162826, sunt încă în apropierea Sistemului nostru solar, altele, mult mai departe.
Astfel, spun autorii acestui nou studiu, după ce mai multe "rude" solare vor fi identificate, astronomii vor fi cu un pas mai aproape de a şti când şi cum s-a format Soarele.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe