- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (09.02.2010, 16:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Frica de a pierde bani, controlată de un centru nervos din creier
Teama de a piarde bani este o reacţie indusă de un centru nervos din creier, care controlează maniera în care persoanele reacţionează atunci când participă la jocuri de noroc, potrivit unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.
Urmărește
273 afișări
Frica de a pierde bani, controlată de un centru nervos din creier
Studiile efectuate pe două paciente cu leziuni cerebrale care le făceau să nu fie deloc speriate de ideea că vor pierde bani în timpul jocurilor de noroc au relevat faptul că centrul fricii din creier, complexul amigdalian, se activează la gândul de a pierde bani.
Această descoperire oferă mai multe detalii asupra comportamentului economic al oamenilor, sugerând faptul că specia umană a evoluat tinzând să devină precaută atunci când se confruntă cu perspectiva de a-şi pierde hrana sau alte bunuri de valoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Benedetto De Martinoa de la California Institute of Technology din Pasadena şi colegii săi de la University College of London au încercat să afle motivele pentru care oamenii renunţă să participe la jocuri de noroc chiar şi atunci când acestea pot să le aducă câştiguri importante.
"Testele de laborator şi dovezile obţinute pe teren sugerează faptul că oamenii evită adeseori riscurile ce implică pierderi, chiar şi atunci când acele riscuri le-ar putea aduce câştiguri substanţiale. Această preferinţă comportamentală a fost denumită «aversiune faţă de pierdere»", au declarat autorii studiului.
Ei au studiat două paciente suferind de o maladie genetică rară (Urbach-Wiethe), care afectează complexul amigdalian, centru în formă de migdală din creier care controlează frica şi alte câteva emoţii puternice.
Cercetătorii au comparat reacţiile celor două femei cu cele provenind de la 12 persoane care nu prezentau leziuni cerebrale. Ei au declarat că acest tip de studiu implică de regulă puţine persoane, deoarece nu este posibil, şi nici etic, să provoci deliberat leziuni cerebrale unei persoane pentru a vedea ce se întâmplă.
Voluntarii au fost rugaţi să participe la un joc de noroc pentru care existau probabilităţi egale de a câştiga 20 de dolari sau de a pierde cinci dolari - un risc pe care majoritatea oamenilor acceptă să şi-l asume - şi la un alt joc pentru care existau probabilităţi egale de a câştiga sau de a pierde suma de 20 de dolari - un risc pe care cei mai mulţi dintre oameni refuză să şi-l asume.
Ambele paciente suferind de leziuni cerebrale au acceptat mizele cele mai riscante.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe