Friptură plus cartofi prăjiţi – bombă calorică. Ghidul asocierilor corecte dintre alimente

Stomacul uman nu poate prelucra mai mult de o mâncare concentrată odată, avertizează medicii nutriţionişti. "Orice aliment care nu este fruct sau legumă crudă este mâncare concentrată. Fiecare produs este digerat diferit şi cu viteze diferite, iar acest lucru se întâmplă datorită înaltei specificităţi a enzimelor digestive", declară prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru cotidinul "Gândul".

Urmărește
120 afișări
Imaginea articolului Friptură plus cartofi prăjiţi – bombă calorică. Ghidul asocierilor corecte dintre alimente

Friptură plus cartofi prăjiţi – bombă calorică. Ghidul asocierilor corecte dintre alimente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Specialistul în nutriţie susţine că, asociind greşit alimentele incompatibile, riscăm blocarea digestei, cu toate consecinţele negative asupra sănătăţii. "Una din combinaţiile cele mai indigeste este asocierea produselor din carne cu lapte şi unele produse lactate", susţine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Citeşte despre alimentele a căror combinare trebuie evitată pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici