- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (05.08.2016, 06:43)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fructele actuale au de 30 de ori mai mult zahăr faţă de fructele originare!
Expertul în nutriţie Brian Clement, avertizează că în ziua de astăzi fructele au de 30 de ori mai mult zahăr decât cele de odinioară. Într-un interviu pentru CSÎD, medicul explică faptul că mediul în care trăim şi ceea ce consumăm sunt mult mai importante în declanşarea anumitor afecţiuni decât moştenirea genetică.
Urmărește
3624 afișări
Fructele actuale au de 30 de ori mai mult zahăr faţă de fructele originare!
"Corpului nostru nu îi pasă ce tip de zahăr ingerăm – zahărul este la fel de dăunător sub orice formă (miere, sirop de agave, zahăr brun etc.). Chiar şi fructele zilelor noaste sunt hibrid, deoarece de-a lungul anilor, oamenii au creat combinaţii ale fructelor existente pentru a da naştere unor fructe cât mai dulci. Fructele actuale au de 30 de ori mai mult zahăr faţă de fructele iniţiale, originare. Este vital pentru sănătatea noastră să reducem consumul de zahăr. Din păcate, oamenii s-au americanizat: consumă fast food şi mâncare nesănătoasă. America este un loc minunat, facem filme foarte bune, dar vă rog: nu preluaţi şi obiceiurile noastre alimentare!", spune Brian Clement, pentru Ce se întâmplă doctore.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
CSÎD: Sunt voci care spun că foarte multe dintre bolile de care suferă oamenii sunt genetice. Dumneavostră ce credeţi?
Brian Clement: Nu cred neapărat că acestea sunt genetice. În America, ideea de boală genetică este foarte răspândită. Cu toate acestea, dacă stăm de vorbă cu specialiştii în genetica umană, aceştia afirmă faptul că mai puţin de 5% din boli sunt cu adevărat genetice. Adevărul este că majoritatea bolilor de care suferă oamenii sunt mai degrabă epigenetice (legate de mediu, de modalitatea de gândire, de stilul de viaţă, de hainele pe care le purtăm).
Este adevărat că anumite lucruri sunt genetice, precum trăsăturile de familie, dar bolile precum bolile de inimă sau diabetul, nu se încadrează în această categorie. Genetic înseamnă permanent. Atâta vreme cât ne schimbăm stilul de viaţă şi consumăm alimente mult mai sănătoase, putem face o diferenţă şi putem schimba ceea ce nu funcţionează bine la noi. Un exemplu trist îl constituie fratele meu, care a murit la vârsta de 54 de ani, ca umare a alimentaţiei nesănătoase. Acest lucru este epigenetic. Atunci când mergem la doctor, acesta ne întreabă de istoria familială.
Dacă menţionez că fratele meu a murit la vârsta de 54 de ani, nu înseamnă că şi eu tind să am aceleaşi probleme, ca urmare a genelor. Problemele sale de viaţă au fost epigenetice, eu nu aş putea ajunge niciodată în locul lui – am aprope 70 de ani şi sunt precaut cu stilul meu de viaţă. Putem spune că suntem norocoşi pentru că avem o economie bogată. Considerăm că putem mânca absolut orice. E important să înţelegem faptul că alimentaţia este combustibilul nostru.
Aici, în România, în urmă cu 3-4 generaţii, toţi oamenii erau fermieri, erau mult mai activi. În plus, consumau şi alimente bio. În zilele noastre, lucrurile s-au schimbat. Cheia este schimbarea stilului de viaţă. Am susţinut o conferinţă în Lituania, în martie şi voi continua să ţin cursuri de sănătate şi educaţie medicală în acea ţară. Şi am subliniat şi acolo, ca peste tot unde merg: doctorul ar trebui să recomande oamenilor, înaintea prescrierii oricărei reţete, schimbarea modului de viaţă! Deşi în facultate se pregătesc pentru a putea oferi cel mai bun tratament medicamentos, acesta ar trebui pus pe ultimul loc, după alimentaţie şi un trai de viaţă sănătos.
Un lucru care mi s-a părut de admirat la China antică, era faptul că doctorii din sat erau plătiţi atâta vreme cât oamenii erau sănătoşi. Odată ce aceştia se îmbolnăveau, se considera faptul că doctorul nu şi-a făcut bine treaba şi nu era plătit. Astăzi, este adevărat că pentru anumite boli, avem nevoie de medicamente sau de operaţii. Însă în multe cazuri acestea sunt indicate abuziv şi, din contră, ar trebui luate în considerare ca o ultimă soluţie după schimbarea alimentaţiei şi a stilului de viaţă.
CSÎD: Cum aţi descoperit faptul că mâncarea în sine poate fi un medicament?
B.C.: Am început să citesc istoria medicinei şi mi s-a părut extrem de importantă abordarea lui Hipocrate, considerat părintele medicinei. Am citit tot ceea ce am putut găsi despre el – era un doctor adept al produselor naturale, nicidecum chimice. Era un maestru al ierburilor, al plantelor, acestea erau singurele medicamente pe care oamenii le aveau la dispoziţie la vremea respectivă. Ulterior, medicina a fost reinventată ca urmare a apariţiei medicamentelor, derivate tot din plante, dar procesate chimic.
Cu siguranţă multe dintre medicamentele inventate au fost revoluţionare, de exemplu antibioticele. Dar în zilele noastre, nu mai avem abilitatea de a fi salvaţi de antibiotice, ca urmare a ingerării lor constante din alimente precum carnea. Există o serie de documentare şi studii care expun adevărul despre vaccinare şi antibiotice sau diverse alte medicamente, în zilele noastre. Diabetul de tip II, de exemplu, este o boală care poate fi corectată cu ajutorul stilului de viaţă, nu a insulinei. Diabetul nu este o boală genetică. Este important să identificăm rădăcina problemei, pentru a o putea elimina, lucru care nu se face neapărat cu ajutorul medicamentelor.
Foarte multe boli pe care le considerăm uşor şi rapid de tratat cu medicamente, se tratează, de fapt, cu ajutorul hranei sănătoase. Atunci când consumăm alimente procesate, precum prăjiturile, zahărul acoperă celula, în loc să o hănească, aşa cum ar avea nevoie. Denumim acest lucru boala zahărului din zânge. Ultima mea carte denumită „Dulcea boală”, explică efectele nocive ale zahărului.
Citeşte continuare articolului în Ce se întâmplă doctore.
Citeşte şi: Cele mai falsificate alimente din lume
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Cele mai falsificate alimente din lume
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe