- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (03.10.2009, 12:35)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Frunzele proaspete de busuioc, benefice împotriva artritei
Frunzele proaspete ale câtorva varietăţi de busuioc sunt la fel de eficiente ca şi medicamentele antiinflamatorii administrate pacienţilor suferind de artrită, se arată într-un nou studiu, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
738 afișări
Frunzele proaspete de busuioc, benefice împotriva artritei
Concluziile acestui studiu, prezentat în cadrul British Pharmaceutical Conference din Manchester, au relevat faptul că, administrat pe cale orală, extractul obţinut din frunzele a două varietăţi de busuioc - Ocimum americanum şi Ocimum tenuiflorum - au redus inflamaţiile articulaţiilor cu până la 73% în mai puţin de 24 de ore.
"Am analizat capacităţile antiinflamatorii ale ambelor varietăţi de plante şi am descoperit că acestea erau similare celor oferite de Diclofenac, un medicament antiinflamatoriu folosit pe cale largă în tratamentul contra artritei", a declarat Vaibhav Shinde de la Poona College of Pharmacy din India, coordonatorul acestui studiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Spre deosebire de Diclofenac şi de celelalte medicamente din grupa acestuia, frunzele proaspete de busuioc nu produc efecte secundare, precum iritarea mucoasei gastro-intestinale, arsuri şi dureri stomacale. Aceste simptome reprezintă o problemă majoră pentru pacienţii suferind de artrită care trebuie să ia zilnic aceste medicamente.
Diferite varietăţi de busuioc au fost folosite de multe secole în medicina tradiţională din India şi din Europa. Consumată sub forma unei infuzii herbale sau prin adăugarea frunzelor pe alimente sau în salate, această plantă a fost folosită pentru a trata diverse boli inflamatorii, precum bronşita, astmul, maladiile de piele sau artrita.
Busuiocul poate preveni, totodată, apariţia diabetului, prin reducerea concentraţiei de glucoză din sânge.
Oamenii de ştiinţă au încercat să identifice molecula care face ca busuiocul să aibe un efect terapeutic atât de eficient.
"Studiul nostru indică faptul că eugenolul, uleiul care îi conferă busuiocului acea aromă distinctă, reprezintă molecula activă care produce efectul antiinflamatoriu", a explicat Vaibhav Shinde.
O pastilă care să conţină extract de busuioc nu există deocamdată pe piaţă, însă o cantitate mărită de busuioc în dieta zilnică ar putea avea un efect antiinflamatoriu sporit. Acest efect depinde însă şi de tipul de busuioc folosit în alimentaţie.
Busuiocul folosit în acest studiu este cultivat în special în India şi în Asia de Sud-Est, unde este folosit în medicina de tip ayurvedic şi pentru a condimenta diverse preparate culinare.
Frunzele acestei plante sunt mai mici decât cele ale varietăţii europene - Ocimum basilicum sau busuiocul dulce - iar aroma lor este mai puternică, având o concentraţie mai mare de eugenol.
"Busuiocul dulce conţine şi el eugenol, însă nu în aceeaşi concentraţie", a explicat Susi Kaiser, specialist în medicină herbală de la Universitatea Westminster din Marea Britanie.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe