Fumătorii au nevoie de terapie contra acceselor de furie

Fumătorii ar trebui să beneficieze de consiliere specializată împotriva acceselor de furie pentru a fi ajutaţi să renunţe la fumat, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, publicat în revista medicală Behavioural and Brain Functions, informează BBC News Online.

Urmărește
126 afișări
Imaginea articolului Fumătorii au nevoie de terapie contra acceselor de furie

Fumătorii au nevoie de terapie contra acceselor de furie (Imagine: Mediafax Foto)

Testele efectuate de cercetătorii de la Universitatea din California pe 20 de pacienţi au arătat că nicotina ajută la calmarea tendinţelor agresive, în special în cazul persoanelor care nu folosesc plasturi cu nicotină.

Cercetătorii au avansat ipoteza că fumătorii sunt persoane predispuse să sufere de accese de furie şi stăpânirea acestor accese ar putea fi un element esenţial al programelor de consiliere împotriva fumatului.

Reprezentanţii National Health Service (NHS) din Marea Britanie au declarat că acest studiu va fi luat în considerare de specialiştii acestui organism.

Cercetătorii i-au monitorizat pe voluntari în momentele în care aceştia se jucau pe computer. Într-o primă fază, voluntarii purtau plasturi cu nicotină, iar în a doua fază, un plasture fals.

După fiecare rundă, jucătorii care câştigau puteau să le aplice învinşilor o pedeapsă care consta în obligaţia de a asculta un zgomot neplăcut în cască, a cărui durată şi intensitate erau stabilite de comun acord, înainte de începerea jocului.

Acest experiment a relevat faptul că voluntarii fumători care nu purtau plasturi cu nicotină erau predispuşi să reacţioneze cu agresivitate sporită.

Cercetătorii consideră că nicotina afectează regiunea cerebrală responsabilă cu emoţiile. Ei afirmă că acei fumători care încearcă, fără succes, să renunţe la fumat sunt aceleaşi persoane care au, de regulă, probleme cu menţinerea unei atitudini calme şi care apelează aproape de fiecare dată la o ţigară pentru a se calma.

Un sfert din populaţia Marii Britanii fumează, acest procent rămânând constant în ultimii ani, după mai multe decenii în care cifrele au fost în scădere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici