- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (26.09.2012, 12:59)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gândacul de acum 300 de milioane de ani. Cum arăta creatura - FOTO
Cercetătorii Universităţii din Manchester au reconstruit, folosind tomograful, două insecte care datează de acum 305 milioane de ani. Cele două insecte fac parte din grupul Coleopterelor, care include gândaci, greieri sau lăcuste.
Urmărește
2161 afișări
Gândacul de acum 300 de milioane de ani. Cum arăta creatura - FOTO
Au fost realizate pentru 3.000 de tomografii din diferite unghiuri pentru a avea o imagine cât mai clară asupra înfăţişării celor două insecte. Din cele 2.000 de imagini realizate, oamenii de ştiinţă au recreat imagini 3D ale insectelor, informează Sky News.
Una dintre insecte este caracterizată de numărul mare de ţepi ascuţiţi. Este o specie care nu mai există în prezent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Cealaltă insectă este un precursor al gândacului actual. Este unul dintre exemplarele cele mai vechi văzute de paleontologi.
Echipa oamenilor de ştiinţă a fost condusă de doctorul Russel Garwood. Acesta a menţionat ce îşi doreşte să obţină în viitor privind studiul acestor insecte. "Sperăm ca acest tip de cercetare să ne permită să înţelegem mai bine biologia şi dezvoltarea acestor insecte timpurii, şi câte inovaţii noi au apărut la ele de-a lungul timpului".
El a descris insectele de acum 300 de milioane de ani. "Atunci, foarte mulţi «amfibieni» timpurii erau insectivori - se hrăneau cu foarte multe insecte. Creatura cu spini era o ţintă uşoară pentru că nu putea să zboare, aşa că ţepii o ajutau să se apere. Este bizar. Este diferit de orice alt membru al grupului Coleopterelor de azi. Gândacul este mult mai asemănător cu cel de azi, cu toate că nu e un gândac adevărat. Este un prim pas şi voi petrece următorii câţiva ani căutând alte fosile de insecte pentru a continua cercetarea", a menţionat doctorul Garwood.
Citeşte şi:
MISTERELE NATURII: Un fenomen natural ciudat, surprins în imagini spectaculoase - GALERIE FOTO, VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe