- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- ROMA, (04.12.2008, 16:49)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gazele cu efect de seră afectează viaţa din mediul subacvatic
Gazele cu efect de seră cresc nivelul acidităţii oceanelor, contribuind astfel la mărirea vitezei de propagare a sunetelor în apă şi perturbând comunicarea între mamiferele marine, potrivit unui studiu prezentat de International Fund for Animal Welfare (IFAW) la Roma.
Urmărește
249 afișări
Gazele cu efect de seră afectează viaţa din mediul subacvatic
Institutul de cercetări oceanologice afiliat bazei marine Aquarium Monterey Bay din California a măsurat nivelul acidităţii în apele oceanice. Cercetătorii au descoperit că un nivel ridicat al acidităţii are ca efect "o propagare pe o distanţă mai mare a sunetelor în apă", mai ales a sunetelor cu o frecvenţă joasă, folosite de mamiferele marine pentru a se localiza şi împerechea.
Capacitatea balenelor de a comunica între ele a fost redusă cu 90% într-un interval de 40 de ani, pe măsură ce "vacarmul" provocat de oameni în apele oceanice a crescut, a declarat Veronica Frank, unul din specialiştii IFAW.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
"Creşterea acidităţii apei mărilor şi oceanelor este un fenomen nou, insolit şi perturbator pentru o serie întreagă de animale marine", a declarat Mark Simmonds, directorul ştiinţific al Societăţii pentru Conservarea Balenelor şi Delfinilor, cu ocazia celei de-a IX-a conferinţe a ţărilor membre semnatare ale Convenţiei ONU despre conservarea speciilor animale migratoare.
"Activităţile umane, precum transportul de mărfuri, exploatările petroliere sau sonarele navelor şi submarinelor militare, produc o adevărată «ceaţă acustică», care împiedică balenele să menţină relaţiile de grup sau chiar să se găsească între ele pentru a migra în zonele de hrană", a explicat Simmonds.
În cursul ultimilor 40 de ani, zgomotul din oceane s-a dublat la fiecare 10 ani, iar acest fenomen va creşte în intensitate, a afirmat Veronica Franks.
Cercetătorii vor propune celor 110 state aderente la această Convenţie ONU să adopte o rezoluţie pentru a reduce impactul zgomotului din oceane asupra speciilor marine mai vulnerabile, pentru a studia impactul asupra mediului al activităţilor submarine zgomotoase şi pentru a reduce folosirea sonarelor, atunci când acestea deranjează mamiferele marine.
Potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu, zgomotul provocat de puternicele tunuri cu aer comprimat folosite în anumite cercetări submarine din domeniul seismologiei poate fi auzit până la o distanţă de 3.000 de kilometri.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe