Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Fructele de mare cresc riscul de diabet

Fructele de mare cresc riscul de diabet

În vreme ce peştele alb şi gras conferă protecţie împotriva mai multor afecţiuni, printre care diabetul de tip II, fructele de mare, deşi fac parte tot din categoria vietăţi subacvatice, ar putea avea exact efectul opus.
Fructele de mare cresc riscul de diabet
22 iun. 2010, 16:20, Ştiinţă-Sănătate

Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că persoanele care mănâncă peşte gras (somon, macrou, scrumbii) sau cu carnea albă (cod, eglefin, calcan) cel puţin o dată pe săptamână, îşi reduc riscul de diabet de tip II cu 25%.

De cealaltă parte, aceeaşi cantitate de fructe de mare consumată săptămânal, în special creveţi, crabi şi midii, creşte riscul de boală cu 36%.

Citeşte mai multe despre creşterea riscului de diabet pe www.csid.ro.