- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (20.07.2009, 19:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Genele asociate apariţiei ridurilor şi "tinereţii veşnice", descoperite de cercetători
Genele asociate procesului de îmbătrânire a pielii, care provoacă apariţia ridurilor, au fost descoperite de o echipă de oameni de ştiinţă care lucrează pentru o mare companie de produse cosmetice din SUA, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
168 afișări
Genele asociate apariţiei ridurilor şi "tinereţii veşnice", descoperite de cercetători (Imagine: Mediafax Foto)
Cercetătorii americani cred că au înţeles, în prezent, de ce anumite persoane îmbătrânesc frumos, aşa cum este cazul celebrei actriţe italiene Sophia Loren. Ei susţin că au făcut un pas înainte către atingerea visului păstrării frumuseţii fizice chiar şi la vârsta a treia.
Folosind date furnizate de Proiectul Genomului Uman, prin care se încearcă decodarea ADN-ului uman, oamenii de ştiinţă au descoperit 1.500 de gene distincte care determină durata de timp care trece până când o persoană începe să facă riduri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cercetătorii de la divizia de cosmetice a gigantului Procter & Gamble susţin şi că au identificat opt cauze majore ale procesului de îmbătrânire a pielii.
În ciuda multor decenii de cercetare şi a sume de miliarde de dolari investite, industria produselor cosmetice nu a reuşit să creeze creme şi loţiuni care să inverseze procesul de îmbătrânire. Produsele cosmetice anti-îmbătrânire pot, cel mult, să netezească pielea de-a lungul ridurilor sau să o umfle pentru a o întinde.
În ultimii ani, cercetătorii au început să pună cap la cap informaţiile acumulate în timpul Proiectului Genomului Uman. Jay Tiesman, cercetător principal la P & G Beauty, divizia de cosmetice a companiei Procter & Gamble, consideră că experţii săi sunt pe cale să obţină soluţia.
Din cele 25.000 de gene umane pe care le-au identificat până în prezent, oamenii de ştiinţă au descoperit 1.500 de gene cu un rol vital în îmbătrânirea pielii. Pielea îmbătrâneşte în opt etape diferite, fiecare dintre acestea fiind controlate de un anumit grup de gene.
Cercetătorii coordonaţi de Jay Tiesman susţin că unul dintre cei mai importanţi factori este hidratarea - modul în care pielea colectează şi păstrează umezeala, folosind molecule care reţin apa la nivelul ei. Pe măsură ce pielea îmbătrâneşte, genele care controlează acest proces devin mai puţin active, iar pielea reţine mai puţină umezeală, fenomenul conducând la apariţia ridurilor. În opinia cercetătorilor americani, în acest proces sunt implicate până la 700 de gene.
Un alt factor care duce la îmbătrânirea pielii implică producţia de colagen, o proteină folosită pentru construcţia structurii de bază a pielii. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, genele care degradează colagenul devin hiperactive, determinând apariţia ridurilor. Potrivit cercetătorilor, 40 de gene sunt implicate în degradarea colagenului.
În apariţia inflamaţiilor cutanate sunt implicate 400 de gene, iar un alt grup de gene influenţează modul în care pielea umană reacţionează la expunerea solară. Felul în pielea răspunde şi faţă de radicalii liberi - molecule care distrug resturile celulare - este vital pentru felul în care oamenii îmbătrânesc.
Prin limitarea implicării ADN-ului în procesul de îmbătrânire a pielii, oamenii de ştiinţă speră să creeze medicamente şi produse cosmetice care să stimuleze anumite gene şi să suprime acţiunea altora, pentru a restabili aspectul tânăr al pielii umane.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe