Care sunt riscurile dietelor ţinute pe termen lung

Publicat: 07 01. 2011, 07:24
Actualizat: 06 11. 2012, 18:08

De asemenea, sistemul imunitar al unei persoane care continuă regimul, deşi a scăpat de kilogramele în exces, este unul slăbit”, a declarat pentru gândul prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Anemia, deficienţele de vitamine şi minerale sunt alte probleme care apar în cazul în care ţinem diete á la long.

„În cazul regimurilor hiperproteice riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare este destul de mare. Anorexia nervoasă şi bulemia sunt alte boli care duc la deces”, precizează nutriţionistul Mencinicopschi.

Dr. Ligya Alexandrescu spune că imediat ce am slăbit, trebuie să ţinem un regim de întreţinere. „Odată ajunşi la greutatea dorită, anumite alimente, interzise în dietă, trebuie reintroduse treptat, pentru ca organismul să nu se simtă slăbit”, menţionează nutriţionistul Alexandrescu.

Citeşte mai multe despre riscurile dietelor ţinute pe termen lung pe www.gandul.info.