- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (29.10.2014, 11:26)
- Bogdan Enache
Google lucrează la dezvoltarea de nanoparticule pentru diagnosticarea cancerului incipient
Compania Google a dezvăluit că lucrează la dezvoltarea de nanoparticule care să fie folosite pentru diagnosticarea cancerului în faze incipiente, prin introducerea particulelor în organism, acestea urmând să adere la peretele celulelor bolnave, care pot fi astfel identificate şi analizate.
Urmărește
553 afișări
Google lucrează la dezvoltarea de nanoparticule pentru diagnosticarea cancerului incipient (Imagine: Shutterstock)
Proiectul este desfăşurat în cadrul Lab X, un centru de cercetare al gigantului american Google, printre alte inovaţii dezvoltate în cadrul laboratorului numărându-se lentilele de contact care monitorizează nivelul glicemiei persoanelor care suferă de diabet şi tacâmurile speciale pentru persoanele cărora le tremură mâinile, potrivit dailymail.co.uk.
Proiectul nanoparticulelor care să ajute la diagnosticarea unor maladii, precum cancerul şi bolile cardiovasculare, a fost inspirat de cazul unui inginer al Google, care, în urma unui accident de bicicletă, a fost diagnosticat cu cancer la rinichi - o formă a bolii care nu prezintă simptome decât atunci când este prea târziu - după ce medicii de la serviciile de urgenţă au efectuat o serie de analize pentru a verifica existenţa unei hemoragii interne.
Diagnosticarea cu ajutorul nanoparticulelor ar presupune includerea acestora într-o pastilă care este inghiţită. Nanoparticulele ar ajunge apoi în fluxul sangvin, iar apoi s-ar ataşa de peretele celulelor bolnave, prin intermediul unor substanţe care le-ar acoperi şi le-ar face să interacţioneze cu peretele celular. Celulele bolnave şi nanoparticulele ar circula apoi, legate astfel, prin vene şi artere. Nanoparticulele ar avea şi un "miez" magnetic, astfel că medicii ar putea, folosind un dispozitiv extern, să atragă particulele şi celulele lipite de acestea spre acest aparat, care ar număra şi analiza celulele bolnave.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
-
Gigantul francez al produselor de lux LVMH a redevenit cea mai valoroasă companiei din Europa după ce a depăşit Novo Nordisk
Cercetătorii de la Google mai analizează şi alte metode neinvazive, care ar presupune utilizarea luminii şi a undelor radio pentru detectarea şi numărarea nanoparticulelor ataşate de celule bolnave.
Savanţii iau în considerare folosirea acestor nanoparticule inclusiv pentru diagnosticarea problemelor sistemului circulator, investigând posibilitatea creării unui test pentru detectarea unei enzime produse de plăcile arteriale, putând astfel preveni un infarct sau un atac vascular cerebral.
Google a anunţat că intenţionează să acorde licenţe de utilizare a tehnologiei companiilor din domeniul medical, pentru a dezvolta testele finale.
"Am efectuat multe teste promiţătoare privind patru componente cheie ale platformei de nano-diagnosticare: dezvoltarea nanoparticulelor, aderarea acestora la peretele celular ţintă, detectarea celulelor folosind un dispozitiv non-invaziv şi numărarea lor. Descoperirea adevăratului potenţial al acestei tehnologii ar putea dura ani, natura fiind un duşman formidabil, dar sperăm să fie mai puţin de un deceniu, ţinând cont de cât de importante sunt implicaţiile", a spus Google într-o declaraţie care anunţă proiectul de cercetare.
Citește pe alephnews.ro: Viktor Orbán blochează aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Ce soluții are UE
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cea mai cunoscută fotografie cu Mihai Eminescu. A fost făcuta la Praga și a devenit „imaginea” poetului
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe