- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SAN FRANCISCO, (03.02.2009, 19:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google şi NASA vor finanţa o universitate pentru savanţii viitorului
Google şi NASA se folosesc de influenţa pe care o au pentru a finanţa o nouă şcoală în Silicon Valley, Statele Unite, în scopul de a-i pregăti pe viitorii savanţi pentru epoca în care maşinile vor deveni mai inteligente decât oamenii, informează The Financial Times.
Urmărește
40 afișări
Ames Research Center (Imagine: www.nasa.gov/centers/ames)
Noua instituţie va purta numele de Singularity University şi va fi condusă de Ray Kurzweil, ale cărui previziuni despre ritmul înregistrat de progresul tehnologic l-au făcut să devină o figură controversată în cercurile oamenilor de ştiinţă.
Sprijinul oferit de Google şi NASA demonstrează acceptul de care se bucură opiniile lui Kurzweil în prezent. El a pretins, recent, că până la mijlocul secolului al XXI-lea, inteligenţa artificială o va depăşi pe cea umană, marcând debutul unei alte ere şi al unei alte civilizaţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Amplasată în cadrul Ames Research Center, în apropiere de Googleplex, Singularity University va oferi cursuri de biotehnologie, nanotehnologie şi inteligenţă artificială.
Aşa-numita "singularitate" reprezintă o perioadă teoretică a progresului tehnologic din viitorul apropiat. Kurzweil, care este şi un inventator celebru, a popularizat această teorie în cartea pe care a lansat-o în 2005, "The Singularity is Near".
Partizanii acestei idei susţin că, în perioada "singularităţii", maşinile vor fi capabile să se perfecţioneze singure, folosind inteligenţa artificială, iar computerele, care vor fi mai inteligente decât oamenii, vor rezolva problemele privind lipsa resurselor de energie, modificarea climei şi foametea.
Cu toate acestea, mulţi critici susţin că singularitatea este un concept periculos. Unii se tem că o inteligenţă artificială malefică ar putea să anihileze specia umană.
Kurzweil a declarat că această universitate va fi inaugurată curând, deoarece multe dintre tehnologiile actuale se apropie de un moment radical în evoluţia lor. "Ne apropiem de partea ascendentă a curbei evolutive", a explicat Kurzweil. "Nu este vorba doar de electronice şi de computere. Este vorba de orice tehnologie al cărei conţinut informatic poate fi măsurat, ca în cazul geneticii".
Noua universitate este finanţată de Larry Page, cofondator al gigantului Google, şi Peter Diamandis, directorul executiv X-Prize, o organizaţie care oferă diverse fonduri şi sprijină progresul tehnologic.
În ciuda denumirii, această şcoală nu va beneficia de acreditare universitară. Ea va funcţiona, totuşi, după modelul International Space University din Strasbourg (Franţa) - o şcoală interdisciplinară, multiculturală, la înfiinţarea căreia a contribuit şi Diamandis, în 1987.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe