- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (26.07.2014, 14:30)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google va strânge informaţii despre corpul uman pentru detectarea precoce a bolilor
Motorul de căutare Google a iniţiat un proiect ştiinţific de strângere a informaţiilor despre corpul uman, pentru a descoperi cum trebuie să arate un organism sănătos, cu scopul de a diagnostica bolile într-un stadiu precoce.
Urmărește
466 afișări
Google va strânge informaţii despre corpul uman pentru detectarea precoce a bolilor (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
În cadrul unui proiect intitulat Baseline Study, cercetătorii vor strânge pentru început informaţii moleculare şi genetice anonime de la 175 de oameni, urmând să crească apoi numărul la câteva mii de persoane, cu scopul de a detecta mult mai devreme anumite boli cum ar fi cancerul şi bolile cardiovasculare, conform dailymail.co.uk.
Proiectul este coordonat de renumitul biolog molecular Andrew Conrad, care a pus la punct pentru prima oară testarea ieftină a virusului care cauzează SIDA în mostrele de plasmă sangvină.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
"Pentru orice sistem complex, ideea a fost dintotdeauna de a propune o abordare proactivă a problemelor. Nu este ceva revoluţionar. Punem doar întrebarea: «Dacă vrem să fim proactivi, ce anume trebuie să ştim?»", a declarat Andrew Conrad pentru publicaţia The Wall Street Journal.
Proiectul Baseline nu se va limita doar la anumite boli, ci va utiliza instrumente de diagnosticare de ultimă generaţie pentru a strânge sute de mostre diferite, care vor fi introduse apoi în sisteme computerizate şi comparate cu altele.
În scopul strângerii datelor, participanţii ar putea, de exemplu, să poarte lentile de contact inteligente create de Google, pentru monitorizarea nivelului de glucoză.
După strângerea datelor, Google va utiliza programe computerizate pentru identificarea modelelor referitoare la starea de sănătate a corpului uman.
Programele computerizate vor căuta acei "biomarkeri" care îi vor putea ajuta pe medici să descopere orice tip de boală într-un stadiu vindecabil.
Potrivit publicaţiei The Wall Street Journal, studiile de până acum permit diagnosticarea bolilor într-un stadiu avansat deoarece vizează pacienţii bolnavi, în timp ce proiectul Baseline va porni de la studierea unei persoane sănătoase şi de la modul în care trebuie să arate aceasta.
Google Inc. este o corporaţie americană multinaţională, care deţine cel mai popular motor de căutare pe internet. Compania a fost fondată în 1998, de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin. Între timp, Google şi-a diversificat portofoliul şi serviciile oferite.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe