Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Grăsimile şi proteinele „sănătoase” – greu de digerat, obligă organismul să cheltuiască mai multă energie

Grăsimile şi proteinele „sănătoase” – greu de digerat, obligă organismul să cheltuiască mai multă energie

Grăsimile şi proteinele de origine animală sunt primele substanţe nutritive pe care le ocolim atunci când vrem să adoptăm un stil alimentar sănătos sau să slăbim, potrivit Gândul.
Grăsimile şi proteinele

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia asupra faptului că orice dietă din care sunt complet excluse grăsimile este periculoasă pentru sănătate.

„Grăsimile sau lipidele joacă un rol esenţial în biologia celulelor, ţesuturilor şi organelor, fiind necesare pentru buna desfăşurare a proceselor metabolice şi menţinerea stării de sănătate”, explică prof. dr. Mencinicopschi.

Citeşte mai multe despre grăsimile şi proteinele „sănătoase” pe www.gandul.info.