Grăsimile şi proteinele "sănătoase" - greu de digerat, obligă organismul să cheltuiască mai multă energie

Grăsimile şi proteinele de origine animală sunt primele substanţe nutritive pe care le ocolim atunci când vrem să adoptăm un stil alimentar sănătos sau să slăbim, potrivit Gândul.

Urmărește
104 afișări
Imaginea articolului Grăsimile şi proteinele "sănătoase" - greu de digerat, obligă organismul să cheltuiască mai multă energie

Grăsimile şi proteinele "sănătoase" - greu de digerat, obligă organismul să cheltuiască mai multă energie (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia asupra faptului că orice dietă din care sunt complet excluse grăsimile este periculoasă pentru sănătate.

"Grăsimile sau lipidele joacă un rol esenţial în biologia celulelor, ţesuturilor şi organelor, fiind necesare pentru buna desfăşurare a proceselor metabolice şi menţinerea stării de sănătate", explică prof. dr. Mencinicopschi.

Citeşte mai multe despre grăsimile şi proteinele "sănătoase" pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici