- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (17.03.2022, 13:30)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Greenpeace: Efectele crizei climatice ne lovesc mai puternic şi mai repede decât s-a anticipat
Reprezentanţii Greenpeace trag un semnal de alarmă şi anunţă că efectele crizei climatice sunt mai puternice şi lovesc mai repede decât s-a anticipat iniţial. Asta înseamnă că vor creşte mortalitatea şi riscul producerii unor cataclisme.
Urmărește
437 afișări
Greenpeace: Efectele crizei climatice ne lovesc mai puternic şi mai repede decât s-a anticipat
Potrivit Greenpeace, de la evaluarea anterioară, riscurile climatice se manifestă mai rapid şi se vor agrava curând. Specialiştii constată că mortalitatea cauzată de inundaţii, secetă şi furtuni a atins în ultimul deceniu o cotă alarmantă de 15 ori mai mare în regiunile extrem de vulnerabile, comparativ cu regiunile cu vulnerabilitate foarte redusă.
Raportul mai arată că schimbările climatice şi evenimentele extreme asociate vor duce la o creştere semnificativă a îmbolnăvirilor şi a deceselor premature. Fenomenele meteorologice extreme, creşterea nivelului mării, insecuritatea alimentară, lipsa apei potabile şi daunele societale asociate, precum şi pierderile şi daunele suferite de ecosisteme, vor creşte cu fiecare fracţiune de grad de încălzire, au stabilit cercetătorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
-
Alegeri prezidenţiale. Rezultate EXIT-POLL. Ciolacu câştigă primul tur. Lasconi, Simion, Georgescu şi Ciucă despărţiţi de câteva procente. Geoană rezultat slab / Începe numărătoarea voturilor şi vin primele rezultate parţiale
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Războiul din Ucraina a ridicat o serie de chestiuni legate de securitatea energetică, pericolul energiei nucleare şi dependenţa de combustibili fosili.
La o încălzire de 1,5°C, până la 14% dintre speciile ecosistemului terestru se vor confrunta, probabil, cu un risc foarte mare de extincţie, consideră cercetătorii. Iar intervalul de timp în care se poate face ceva se tot micşorează.
„Intervalul de timp în care mai putem acţiona se scurtează cu repeziciune. Ne apropiem de o perioadă decisivă. După 2040, în funcţie de gradul de încălzire, schimbările climatice vor conduce la numeroase riscuri pentru sistemele naturale şi umane. Alegerile societale implementate în deceniul următor vor fi decisive”, anunţă cei de la Greenpeace.
Soluţia este ca guvernele tuturor statelor să-şi alinieze obiectivele şi acţiunile climatice, în conformitate cu limita de încălzire de 1,5 °C, stabilită în cadrul Acordului de la Paris. Asta înseamnă, printre altele, renunţarea la combustibilii fosili şi la planurile noi de investiţie în petrol, cărbune sau gaz. Acesta este deceniul critic pentru asigurarea unui viitor locuibil, echitabil şi durabil, spun specialiştii.
„Trebuie să privim realitatea cu onestitate brutală. Mai multă încălzire aduce mai multe probleme, mai frecvente şi mai intense, atât pentru noi, cât şi pentru toate celelalte specii de plante şi animale. O spune un grup de lucru format din 270 de oameni de ştiinţă care au analizat peste 34.000 de lucrări ştiinţifice şi au revizuit peste 62.000 de comentarii. Veştile cu care vine acest raport sunt extrem de alarmante şi ar trebui să mobilizeze acum autorităţile din lumea întreagă să renunţe la arderea combustibililor fosili şi să protejeze până la 50% din zonele terestre, de apă dulce şi oceanică a Pământului”, a declarat Vlad Cătună de la Greenpeace România.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Au apărut rezultatele EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Ca să-ți ia votul, impostorii de partid se prefac că se ceartă. Se vor împăca și vor conduce țara împotriva ta! Știi ce ai de făcut: TE DUCI ȘI PUI ȘTAMPILA PE ALB, ADICĂ PE NICIUNUL!
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe