- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- CHICAGO, (24.04.2009, 12:14)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guma de mestecat, bună la matematică
Mestecatul gumei poate ajuta la îmbunătăţirea rezultatelor şcolare, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii americani, prezentat la conferinţa organizată de American Society for Nutrition din New Orleans.
Urmărește
113 afișări
Guma de mestecat, bună la matematică (Imagine: Mediafax Foto)
Multe şcoli din Statele Unite interzic elevilor să mestece gumă, deoarece aceştia obişnuiesc să o lipească de scaune sau de bănci.
O echipă de cercetători condusă de Craig Johnston, de la Baylor College of Medicine din Houston, a descoperit că elevii care mestecă gumă în timpul orelor de matematică obţin note mai mari la testele standard de la jumătatea semestrului şi calificative mai bune la sfârşitul anului şcolar, comparativ cu elevii care nu mestecă gumă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Studiul a fost comandat de o companie producătoare de gumă de mestecat, care a primit, de-a lungul timpului, numeroase mărturii de la clienţii ei, care au spus că aceasta îi ajută să se concentreze mai bine. Compania a început cercetările ştiinţifice în urmă cu patru ani, pentru a verifica dacă aceste afirmaţii sunt adevărate.
Astfel, cercetătorii au monitorizat 108 elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, din oraşul american Houston, care frecventau o şcoală în care cei mai mulţi copii proveneau din familiile cu venituri mici, de origine hispanică.
Jumătate dintre ei au primit gumă fără zahăr, pe care trebuia să o mestece în timpul orelor, acasă şi în timpul testelor. Ei au mestecat gumă în 85% din timpul orelor de matematică şi în 36% din timpul petrecut acasă. Celălalt grup de elevi nu a primit gumă de mestecat.
După 14 săptămâni, elevii care au mestecat gumă au obţinut note cu 3% mai mari la un test de aptitudini standard (Texas Assessment of Knowledge and Skills), comparativ cu copiii care nu au mestecat gumă. De asemenea, elevii care au mestecat gumă au obţinut la sfârşitul anului şcolar note mai bune decât colegii lor care nu au folosit guma de mestecat.
Un alt studiu a sugerat faptul că mestecatul gumei poate reduce nivelul de cortisol din organism, un hormon al stresului, fapt care contribuie la creşterea capacităţii de concentrare.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe